Kesän jäsenmatka Hauhon musiikkijuhlille 4.7.2018

Ystäväyhdistyksen toiminta ei taukoa kesäksikään, sillä seuraava jäsenmatkamme tehdään keskiviikkona 4. heinäkuuta Hauhon musiikkijuhlille. Tervetuloa kesäiseen Hämeeseen kuuntelemaan, tietysti, RSO:n muusikoita! Sellisti Mikko Ivars ja alttoviulisti Olli Kilpiö, molemmat RSO:n muusikoita, ovat perustaneet Hauhon musiikkijuhlat vuonna 2002 ja vastaavat festivaalin suunnittelusta ja taiteellisesta johdosta. Suurin osa musiikkijuhlien esiintyjistäkin on RSO:n riveistä tuttuja. Retkipäivämme konsertit ovat Hahkialan kartanossa ja Rengon kirkossa. Hahkialassa nautimme myös buffetlounaan. Sitovat ilmoittautumiset 21.5. mennessä.

Lue, mitä Mikko Ivars kirjoitti viime keväänä festivaalin suunnittelusta: (klik)

Alustava matkaohjelma:

4.7. keskiviikko

Klo 11.00          Lähdemme Kiasman pysäkiltä ajamaan kohti Hämeenlinnaa ja Aulankoa.
Klo 12.30          Nautimme kahvit Aulangon historiallisessa näkötornin kahvilassa.
Klo 13.15          Jatkamme Hahkialan kartanoon. Ajomatka n. 27 km.

Hahkialan kartanosta on mainintoja 1400-luvulta lähtien. Kartanolla on vuosisatojen aikana ollut useita omistajia. Claes Robert Charpentier laajensi kartanoa merkittävästi ostamalla lähiympäristön tiloja ja hänen aikanaan kartano oli suurimmillaan. Kartanon kuuluisan puutarhan suunnittelun ja kauniit istutukset toimeenpani alkujaan Hahkialan silloinen omistaja oikeuskansleri Axel Charpentier. Nykyään Hahkialan kartanon omistaa Karl Fazer.

Klo 14.00          Konsertti Hahkialan kartanon salissa.

Ohjelma:

Erik Satie: Nocturnoja
John Adams: ”Road Movies”
W.A.Mozart: Pianokvartetto g-molli K.478

Esiintyjät: Mirka Viitala, piano. Eriikka Maalismaa, viulu. Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu. Mikko Ivars, sello.

Klo 15.30          Nautimme seisovan pöydän ruokailun kartanossa.

Buffetpöydässä tarjolla on salaatteja, lämminruoka lisäkkeineen ja lopuksi jälkiruoka ja kahvi/tee. Lounaan yhteydessä tapaamme Hauhon musiikkijuhlien vetäjät Mikko Ivarsin ja Olli Kilpiön, jotka kertovat musiikkijuhlien ohjelmistosta. Lounaan jälkeen kuulemme vielä Hahkialan kartanon historiikin.

Ruokailun jälkeen suuntaamme Renkoon, jonne matka kestää n. 45 minuuttia.

Rengon kirkossa on noin 300 istumapaikkaa ja se on Hämeen harmaakivikirkkojen tavoin rakennettu 1400-luvun loppuvuosikymmenillä. Sen erikoisuutena Suomen keskiaikaisten kirkkojen joukossa on harvinainen 8-kulmainen pohjamuoto. Apostoli Jaakob vanhemman nimikkokirkkona se on ollut tunnettu pyhiinvaelluskohde keskiajalla. Kirkon urut ovat järjestyksessään toiset, 15-äänikertaiset, Kangasalan urkutehtaan rakentamat vuonna 1981.

Klo 19.00          Pyhän Jaakon kirkossa konsertti.

Ohjelma:

Hans Koessler: Jousisekstetto f-molli
Johannes Brahms: Jousisekstetto B-duuri op.18

Virtuosi di Kuhmo

Konsertin jälkeen palaamme takaisin Helsinkiin.

Matkan hinta on 157 €/henkilö (min 20 lähtijää) tai 172€/henkilö (min 15 lähtijää). Hintaan sisältyy bussikuljetukset ohjelman mukaan, kahvit Aulangolla, buffetlounas Hahkialan kartanossa, kartanonhistoriikki ja konserttiliput kartanoon ja Rengon kirkkoon. Hinnat edellyttävät minimilähtijämääriä.

Omalla kuljetuksellaan suoraan Hahkialaan ja Rengon kirkkoon kulkeville matkan hinta on 95€.

Sitovat ilmoittautumiset jäsenmatkalle 21.5. mennessä täyttämällä tästä linkistä avautuvan kaavakkeen (klik)

HUOM! Matka on tarkoitettu vain RSOn ystävät ry:n jäsenille. RSOn ystävien jäsenmatkalle osallistuville on varattu maksimissaan 25 lippua, joista 5 on varattu omalla kuljetuksellaan muualta kuin Helsingistä tuleville. Hahkialan kartanon konserttisalin tila rajoittaa lippujen määrää.

Matkan vastuullinen järjestäjä on Ryhmämatkatoimisto Resviaria, jonka yhteystiedot ovat puh. 0440 – 477 070, 050-354 3063, info@resviaria.com. RSOn ystävien yhteyshenkilö on Minna Jousranta.

Hauhon musiikkijuhlien koko ohjelmistoon voit tutustua osoitteessa www.hauhofestival.fi/ 

Hauhon musiikkijuhlien perustajat ja johtajat Mikko Ivars (vas) ja Olli Kilpiö. kesällä 2017 auringonpaisteisella Hahkialan kartanon pihalla.

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa