Jäsenmatka keväiseen Zaragozaan 15.-18.3.2018 ja RSO:n konserttiin

RSOn ystäväyhdistys tekee keväällä 2018, maaliskuussa jäsenmatkan Espanjaan, Zaragozaan, kuuntelemaan RSO:n Euroopan kiertueeseen kuuluvaa konserttia ja tutustumaan Aragonian alueen kauniiseen pääkaupunkiin. Ilmoittautuminen päättyy 30.11.2017.

Matkaohjelma (alustava)

15.3. torstai 

Lähtöselvitys alkaa kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.
Klo 12.40          Lähtö LH:n reittilennolla Müncheniin, jonne saavumme klo 14.20. Koneenvaihto.
Klo 15.45          Jatkolento Barcelonaan, jonne saavumme klo 17.50.
Ryhmää vastassa lentokentällä opas kyltin kanssa. Suoraan kentältä tilausbussikuljetus Zaragozaan, jonne saavuttua majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin.

HOTELLI NH CENTRO ZARAGOZA *** (paikallinen luokitus)
Zaragozan sydämessä sijaitseva siisti kolmen tähden hotelli, jossa 86 viihtyisää huonetta hyvin varustettuine kylpyhuoneineen. Kaikissa huoneissa wifi, satelliitti-tv, tallelokero, ilmastointi ja minibaari.

16.3. perjantai

Aamiainen hotellissa. Lähdemme osittain bussilla ja osittain kävellen toteutettavalle kaupunkikierrokselle Zaragozan historialliseen keskustaan. Zaragozan maakunnan ja Aragonian itsehallintoalueen kaunis pääkaupunki Zaragoza sijaitsee idyllisten maisemien ympäröimänä Ebro-joen laaksossa. Zaragoza on eläväinen ja viehättävä 700000 asukkaan kaupunki, jonka runsas kulttuuritarjonta, erinomaiset ostosmahdollisuudet ja herkullinen ruoka- ja viinikulttuuri valloittavat siellä kävijän. Kaupungin yli 2000-vuotisen historian aikana sitä ovat asuttaneet niin iberit, roomalaiset, muslimit, juutalaiset kuin kristityt, minkä ansiosta kaupungin kulttuuriperintö on rikas ja historia mielenkiintoinen. Ajanlaskumme alusta, roomalaisten ajalta, on säilynyt mm. roomalaisen teatterin sekä roomalaisen kylpylän ja sataman rauniot, islaminuskoisten maurien vallan ajalta taas vaikuttava, 700-luvulla rakennettu palatsi Aljafería. Kaupungin kauneimpia kirkkoja edustavat puolestaan La Seon katedraali ja Pilarin basilika. Zaragosasta löytyy myös mielenkiintoisia esimerkkejä kristittyjen ja muslimien pitkään jatkuneen yhteiselon tuloksena syntyneestä gotiikan ja arabialaisen arkkitehtuurin sekoituksesta eli mudéjar-tyylisuunnasta.

Zaragozasta puhuttaessa on myös mainittava, että yksi Espanjan tärkeimmistä taidemaalareista, Francisco de Goya, oli syntyjään zaragozalainen. Kaupungin eri museoissa ja kirkoissa voi ihailla tämän maalaustaiteen mestarin töitä.

Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Loppupäivä omaa aikaa.

Goyan patsas Zaragosassa.

Klo 19  RSO:n konsertti Palacio de Congresos de Zaragoza
Hannu Lintu, kapellimestari, Sol Gabetta, sello
Jesús Rueda: Elephant Skin
Bohuslav Martinů: Sellokonsertto
Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 5 op. 64

17.3. lauantai 

Aamiainen hotellissa.

Halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Zaragozan maakuntaan. Kohteena on Calatayudin alueella sijaitseva Monasterio de Piedra, eli Kiviluostari. Kyseessä on entinen sisterssiläisen sääntökunnan luostari, joka perustettiin vuonna 1194 paikalla sijainneeseen ”Vanhan Kiven linnoitukseen” (Castillo de Piedra Vieja) kauniin Piedra-joen uomaan. Luostarikokonaisuudessa kirkkoineen ja luostaripihoineen on edustettuna eri arkkitehtuurisia tyylisuuntia aina myöhäisromaanisesta gotiikkaan ja renessanssista barokkiin. Luostaria ympäröi upea luonnonpuisto, jonka rehevän kasvillisuuden keskellä, satavuotisten puiden varjossa mutkittelee yhteensä 5 km kauniiden maisemien läpi kulkevia polkuja. Satumaisessa puistossa on näyttäviä monikerroksisia vesiputouksia, solisevia puroja, peilipintaisia lampia ja salaperäisiä luolia. Puistossa on rikkaan kasviston lisäksi myös runsas eläimistö. Siellä järjestetään päivittäin petolintunäytöksiä, joiden aikana voi ihailla haukkojen, korppikotkien, pöllöjen ja kotkien lentoa.

Tutustumme luostarikokonaisuuteen, johon kuuluu myös pieni D.O. Calatayud-viininäyttely sekä Suklaan historiasta kertova näyttely (tässä luostarissa valmistettiin ensimmäisen kerran Euroopassa suklaata) ja luonnonpuistoon ja nautimme paikan päällä yhteisen lounaan. Paluumatkalla pysähdymme vierailemaan D.O. Calatayud-viinitilalle, jossa tutustumme alueen viininvalmistuksen saloihin ja maistelemme tilan omia viinejä. Retken hinta 130 euroa/henkilö min. 20 lähtijää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.3. sunnuntai

Klo 05.00          Bussikuljetus Barcelonan lentokentälle. Lähtöselvitys.
Klo 11.30          Lähtö LH:n reittilennolla Müncheniin, jonne saavumme klo 13.30. Koneenvaihto.
Klo 15.20          Jatkolento Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.55.

Jäsenmatkan hinta on 780 euroa/henkilö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu 160 euroa.
Hintaan sisältyy:
–                          Lufthansan reittilennot turistiluokassa
–                          lentokenttäverot ja viranomaismaksut
–                          kuljetukset ohjelman mukaan
–                          kolmen yön majoitus NH Centro Zaragoza hotellissa
–                          aamiainen hotellissa
–                          kolmen ruokalajin lounas 16.3. ruokajuomin 1/3 viini, mineraalivesi, kahvi/tee
–                          opastettu kaupunkikiertoajelu Zaragozassa
–                          konserttilippu
–                          suomenkielisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä
–                          arvonlisävero

Hintaan ei sisälly:
–                          lisämaksullinen retki lauantaina, hinta 130,-/henkilö sis. kuljetukset, opastukset, 3-ruokalajin lounaan juomineen, sisäänpääsymaksut min 20 lähtijää
–                          muut ruokailut
–                          muut ruokajuomat
–                          matkavakuutus ** suositellaan **

 

Sitovat ilmoittautumiset Zaragozan jäsenmatkalle viimeistään 30.11.2017 täyttämällä tästä linkistä avautuva ilmoittautumislomake (klik). Huom! Vain RSOn ystävät ry:n jäsenille. Jäsenille on lähetetty tiedot matkasta ja ilmoittautumislinkki myös jäsenkirjeessä 10.10.

Zaragozan jäsenmatkan järjestelyistä vastaa matkatoimisto Resviaria (puh. 0440 477070, www.resviaria.com). Siellä yhteyshenkilömme on Minna Jousranta (minna.jousranta@resviaria.com).

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matkaan sisältyvät ruokailut ovat ryhmäruokailuja, joiden menut on valittu etukäteen. Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat ilmoittautuessasi. Perillä kohteessa ilmoitetuista erikoisruokavalioista/allergioista veloitetaan lisämaksua 20 euroa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa