Onnea vielä kerran, Hannu Lintu

Ystäväyhdistyksen hallitus onnistui yllättämään ylikapellimestari Hannu Linnun tiistaina 17.10. orkesteriharjoitusten päätyttyä ja kesken hallituksen kokouksen. Hannu oli 50-vuotissyntymäpäivänään työmatkalla  johtamassa Singaporen sinfoniaorkesteria, mutta nyt kotimaassa, joten ystäväyhdistys pystyi häntä onnittelemaan. Onnittelulaulu oli kaikunut yhtä komeasti kuin orkesterin edellisen viikon onnittelusoitto, mutta yllätys onnistui. Puheenjohtaja Eija Kujala kiitti Hannua mm. siitä, että hänen alkupotkustaan ystäväyhdistyksen perustamista alettiin taas suunnitella. Hannu on antanut näkyvät kasvot hienolle orkesterille ja innostanut laajalla musiikkituntemuksellaan sekä orkesterin muusikoiden lisäksi myös meidät kuulijat.

Lisäys 19.10.2017

Lisää syitä onnitella Hannu Lintua. Keskiviikkoillan Vuosisadan Kulttuurigaalassa Hannu Lintu palkittiin opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä Suomi-palkinnolla. RSOn ystävät ry onnittelee ylikapellimestaria tästä merkittävästä kunnianosoituksesta.

Palkintoperusteissa sanotaan, että Hannu Lintu on sukupolvensa merkittävimpiä suomalaisia kapellimestareita. Samalla mainitaan, että Lintu on palvellut kotimaista kulttuurikenttää monipuolisesti sekä eri orkestereiden ylikapellimestarina myös mielipidevaikuttajana ja kulttuurin puolestapuhujana. Linnun näkemyksiä kuunnellaan ja hänen ajattelunsa kiinnostaa.

Myös Sibelius, Lintu ja RSO -dokumenttisarjaa kiitetään. “Lintu kävi mielenkiintoisesti läpi säveltäjän elämää ja maailmaa sinfonioiden säveltämisen aikaan.”

“Kiitollisena ja iloisena otan vastaan yhden tämän vuoden Suomi-palkinnoista. Kulttuuri on yksi niitä peruspilareita, joille suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu ja joille sen kansainvälinen maine perustuu. Kulttuuri on myös tulevaisuuden rakentaja ja kaikkia suomalaisia varten”, sanoo Hannu Lintu.

.

Hannu Lintu ja ystäväyhdistyksen hallitus

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa