Yhdistyksen hallitus

RSOn ystävät ry:n hallituksen jäsenet esittäytyvät vastaamalla kysymykseen, miksi musiikki. Nimeä klikkaamalla näet heidän vastauksensa.

Eija Kujala, puheenjohtaja

Eija Kujala, puheenjohtaja

Musiikki on/ lämmin peitto/ kuuma kylpy/ raikas tuuli hiuksissa/ liitelyä korkealla/ Bambeja metsässä/ matka Firenzeen/ vihlaisu sydämessä/ kaipuuta/ koko elämä/ Minulle.

 

Marja Kanerva

 Klassinen musiikki on ollut läsnä elämässäni aina pikkutytöstä lähtien. Ensimmäinen kosketus RSO:hon oli radion tiistaikonsertit, joita kuuntelin vanhempieni putkiradiosta Mikkelissä. Jo vuosikymmenet olen saanut nauttia musiikista ''live'' konserteissa. Musiikin kuuntelu on minulle portti toiseen maailmaan. Se on auttanut minua kaikissa elämäntilanteissa. Musiikki antaa minulle voimaa ja tuo iloa elämääni. 

Kaisa Ala

Mieltymykseni musiikkiin vie mennessään aina vaan. Erityisen läheisiksi ovat vuosikymmenten varrella tulleet RSO ja HKO sekä Suomalainen Barokkiorkesteri Tapiola Sinfoniettaa, Sinfonia Lahtea tai Lapin Kamariorkesteria unohtamatta. Toistasataa ihanaa konserttia on allakassani vuosittain. Jännittävää on odottaa myös kesäfestareita. Meidän Festivaalin viikko Tuusulanjärvellä on minulle jo kahdeskymmenes, samoin Viapori Jazz. Klassisen Hietsun sunnuntai-iltapäivät ja Punavuoren Kamarimusiikin illat kotikulmillani GLivelabissa ovat todella virkistäviä ja kotoisia. Odotan myös jo 12. Jean Sibelius -viulukilpailua, jonka aion seurata viidennen kerran paikan päällä loppusyksystä 2020. Ystäväyhdistysten ja musiikkileirien vapaaehtoistyötä arvostan kovasti. 

Marja Salmela

 Musiikki on kuulunut elämääni jo pienestä pitäen. Äiti soitti pianoa ja lauloi yhdessä isän kanssa. Ne olivat perheen onnellisimpia hetkiä. Klassisen musiikin kuuntelu alkoi, kun säästimme ja ostimme levysoittimen 1960-luvulla. Musiikista tuli minulle mieleinen kupla, johon saattoi kätkeytyä rauhoittumaan ja miettimään.Jos musiikkia ei olisi, en tiedä, miten olisi selviytynyt suuresta surustani vuonna1990. Se lohdutti ja lohduttaa yhä, mutta se myös voimaannuttaa eritoten barokkimusiikki. Räjähdyttävää iloa ja uusia näkymiä elämääni tuo taas jazzmusiikki. 

Heikki Valsta, varapuheenjohtaja

Orkesterikonsertit ja RSO tulivat osaksi elämääni jo yli neljä vuosikymmentä sitten. Ensin harrastuksena ja yhtenä opiskelijaelämän ajanvietteenä. Myöhemmin toimittajan ja tuottajan työmaana. Ja mitä enemmän kokemusta karttuu, niin sitä vakuuttunemmaksi tulee väitteestä, että maailma ilman musiikkia olisi erehdys! .

Jorma Lempinen

Olen jyväskyläläinen musiikin kaikkiruokainen harrastaja (poislukien "räppi"). Omat musiikilliset näyttöni rajoittuvat mieskuorolaulannan saralle, jos unohdetaan sooloesiintymiset kansakouluaikojen kevätjuhlissa. Perheessä musiikilla on aina ollut sijansa, ja jälkikasvu on ilahduttanut perheorkesterikokoonpanossa. Onni on ollut päästä nauttimaan loistavista klassisen musiikin tähdistä upeissa konsertti- ja oopperataloissa eri puolilla maailmaa. Viime vuosien musiikkielämyksiä olen kuorruttanut Finnkinon Metropolitan -oopperaproduktioiden suurkuluttajana. Motto Mauno Koivistoa mukaillen: "Kyllä musiikin nimissä voi harrastella aika paljon!"

Ritva Männynoksa

Musiikki on minulle moneksi. Välillä se soi taustalla. Monesti asettaudun sitä varta vasten kotonakin kuuntelemaan. Yhä useammin nautin musiikkini livenä suuremman tai pienemmän kokoonpanon yleisön joukossa. Olen ja en ole kranttu. Aikamoinen musiikin kirjo käy, jopa joskus laadukas räppi. Klassinen musiikki on kuitenkin se, joka minut valtaa voimallisimmin, tuo ennalta tieten tai yllättäenkin vedet silmiin ja nostaa ihon kananlihalle. Onneksi musiikkia on!

Airi Vilhunen, tiedottaja

Musiikista, nimenomaan klassisesta musiikista  on vuosi vuodelta  tullut entistä tärkeämpää minulle. Sen kuuntelu on nautinto ja keskittynyut hetki, joka virksitää.

[/caption] />

Riikka Heinzmann

"Musiikki on minulle sama asia kuin elämä itsessään, niin kiinteästi se liittyy elämäni jokaiseen vaiheeseen ja tapahtumaan. Se on työ, rakas harrastus ja määrittää pitkälti sen mitä olen."

 

Pertti Jalonen