Yhdistyksen hallitus

RSOn ystävät ry:n hallituksen jäsenet esittäytyvät vastaamalla kysymykseen, miksi musiikki. Nimeä klikkaamalla näet heidän vastauksensa.

Eija Kujala, puheenjohtaja

Eija Kujala, puheenjohtaja

Musiikki on/ lämmin peitto/ kuuma kylpy/ raikas tuuli hiuksissa/ liitelyä korkealla/ Bambeja metsässä/ matka Firenzeen/ vihlaisu sydämessä/ kaipuuta/ koko elämä/ Minulle.

 

Anu Karessuo

The Beatles hurmasi musiikillaan 7-vuotiaan, Liana Isakadzen soittama Sibeliuksen viulukonsertti teki lähtemättömän vaikutuksen teini-ikäiseen ja tyttökoulu viimeisteli ahkeran konserteissa kävijän hyvällä musiikkikasvatuksellaan. RSOn kausikortin hankin ensimmäistä kertaa Kulttisarjan tultua ohjelmistoon 1990-luvun alussa, nykyistä perjantaisarjaa olen seurannut kymmenkunta vuotta. Musiikki on yksinkertaisesti olennainen osa elämääni: se puhdistaa, virkistää ja innostaa, tekee onnelliseksi.

Heikki Valsta Photo by YLE

Heikki Valsta

Orkesterikonsertit ja RSO tulivat osaksi elämääni jo yli neljä vuosikymmentä sitten. Ensin harrastuksena ja yhtenä opiskelijaelämän ajanvietteenä. Myöhemmin toimittajan ja tuottajan työmaana. Ja mitä enemmän kokemusta karttuu, niin sitä vakuuttunemmaksi tulee väitteestä, että maailma ilman musiikkia olisi erehdys!

Terhi Aalto-Setalä

Terhi Aalto-Setälä

Klassinen musiikki on ollut arjessani vahvasti läsnä noin kymmenvuotiaasta, jolloin aloitin oman soittoharrastuksen, aluksi pianon ja myöhemmin myös huilun soiton. Sittemmin oma soittaminen on jäänyt vähiin. Sen sijaan moni muu instrumentti omine haasteineen on tullut tutuksi lasten harrastamisen myötä. Tältä pohjalta osaan todella arvostaa taidokasta soittoa! Nyt perhetilanne on taas väljempi ja voin kausikorttilaisena nauttia sekä keskiviikko- että perjantaisarjojen konserteista upeassa Musiikkitalossa.

 

Jorma Lempinen

Olen jyväskyläläinen musiikin kaikkiruokainen harrastaja (poislukien "räppi"). Omat musiikilliset näyttöni rajoittuvat mieskuorolaulannan saralle, jos unohdetaan sooloesiintymiset kansakouluaikojen kevätjuhlissa. Perheessä musiikilla on aina ollut sijansa, ja jälkikasvu on ilahduttanut perheorkesterikokoonpanossa. Onni on ollut päästä nauttimaan loistavista klassisen musiikin tähdistä upeissa konsertti- ja oopperataloissa eri puolilla maailmaa. Viime vuosien musiikkielämyksiä olen kuorruttanut Finnkinon Metropolitan -oopperaproduktioiden suurkuluttajana. Motto Mauno Koivistoa mukaillen: "Kyllä musiikin nimissä voi harrastella aika paljon!"

Johanna Varjonen, sihteeri

Airi Vilhunen, tiedottaja

Musiikista, nimenomaan klassisesta musiikista  on vuosi vuodelta  tullut entistä tärkeämpää minulle. Sen kuuntelu on nautinto ja keskittynyut hetki, joka virksitää.

 

Pertti Jalonen