Ystävät lahjoittivat Urut soimaan -keräykseen 6826 euroa

RSOn ystävät ovat keränneet Urut soimaan -lahjoituskampanjaan 6826€. Tavoitteemme oli 5000€ eli Suuren principal -pillin verran, mutta hienosti ylitimme tämän summan.

Keräystuotto siirrettiin Helsingin Musiikkitalon säätiön keräystilille ja lahjoitusta juhlistettiin yhdessä säätiön puheenjohtajan, apulaispormestari Nasima Razmyarin ja urkuhankkeesta vastaavan projektipäällikkö Kaisa Närerannan kanssa Musiikkitalossa 9.5. Samana päivänä säätiö oli kokouksessaan päättänyt urkujen rakentajasta.

Yhdistyksen puheenjohtaja Eija Kujala nostaa maljan Urut soimaan -keräykselle. Oikealta Musiikkitalon säätiön puheenjohtaja, apulaispormestari Nasima Razmyar, ystäväyhdistyksen jäsen Ulla Grönfors ja varapuheenjohtaja Anu Karessuo.

Samalla haastoimme Helsingin Kaupunginorkesterin ystäväyhdistyksen Pro Filharmonian jäsenet mukaan keräykseen. Tilaisuudessa oli mukana sisaryhdistyksemme puheenjohtaja Leena Lindgren, joka vastaanotti ystävien haasteen.

Urut soimaan -kampanja on nyt kerännyt yhteensä 104.201 €. Keräys jatkuu vuoden 2020 loppuun asti, ja tavoitteena on kerätä 200 000 euroa. Ne käytetään Musiikkitalon urkuohjelmiston tuottamiseen ja urkumusiikin ympärille keskittyviin tapahtumiin.

Urkujenrakentajaksi valikoitui kilpailutuksen perusteella itävaltalainen Rieger Orgelbau. Suunnitelmien perusteella Musiikkitaloon kohoaa yhdet maailman suurimmista konserttisaliuruista.

Apulaispormestari Nasima Razmyar vastaanotti RSOn ystävien urkulahjoituksen.

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa