Ystäväyhdistyksen vuosikokous 9.3.2023 Oodin Maijansalissa

Poikkeusvuosien jälkeen RSOn ystävät ry oli taas kokoontunut tuttuun paikkaan Oodin Maijansaliin pitämään lähietäisyydellä vuosikokousta. Jäseniä paikalle oli yli 60 päättämässä yhdistyksen asioista ja nauttimassa sitä ennen ohjelmasta ja kahvituksesta.

Ennen varsinaisen kokouksen alkua vuosikokousyleisölle esiintyi ystäväkoulumme Sibelius-lukion kvartetti: Essi Kettunen, 1.viulu, Elsa Hasu, 2.viulu, Martta Kunnola, alttoviulu ja Liu Pöntinen, sello. Kvartetti soitti Frans Schubertin Jousikvarteton nro 14 d-molli (Tyttö ja kuolema) I osan. Esitys oli upea ja osoitti nuorilta muusikoilta jo kypsää tulkintaa. Heistä kuulemme vielä sekä yhdessä että erikseen. 

Nokkahuilusta alkoi Erkki Liikasenkin musiikkiharrastus.

Illan puhujavieras oli yhdistyksemme jäsen ja monesta aikaisemmasta tehtävästään tuttu Erkki Liikanen. Hän kertoi kiinnostavasti omasta suhteestaan musiikkiin. Selvisi mm. että poliitikon ja pankkimiehen sijaan hänestä olisi voinut tulla huilisti. Jossakin nuoruusvaiheessa piti kuitenkin tehdä valintoja ja huilu jäi, mutta rakkaus musiikkiin säilyi.
Tästä linkistä voi tutustua Erkki Liikasen esitykseen: Erkki Liikanen: Sirpaleita musiikista ja RSO:sta

Yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen valittu Heikki Valsta avasi vuosikokousosuuden.
Vuosikokous valitsi uudelleen RSOn ystävät ry:n puheenjohtajaksi Heikki Valstan. Hallituksen jäseninä jatkavat Kaisa Ala, Eija Antinoja, Lauri Jaakkola, Jorma Lempinen, Ritva Männynoksa, Inari Räikkönen, Marja Salmela ja Airi Vilhunen. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Timo Kauppinen. Toiminnantarkastajaksi valittiin Antti Suvanto ja varalle Jukka Vilhunen.
Yhdistyksen jäsenmaksu pysyy entisenä eli 25€/vuosi. Tarkempi erittely yhdistyksen varoista, tuloista ja menoista näkyy oheista liitteistä.
Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on avointen kenraaliharjoitusten ja erilaisten jäseniltojen lisäksi matkasuunnitelmia toukokuun lopussa Tallinnaan ja Arvo Pärt -keskukseen Laulasmaalle sekä kotimaanmatkat Lahteen nyt keväällä ja mahdollinen matka myös syksyllä. Kovasti odotettu matka Hampurin Elbphilharmonie-konserttitaloon on sekin yhä suunnitelmissa.
Ystäväkoulutoimintaa vahvistetaan tänä vuonna ja yhdistyksen kotisivut uusitaan.
Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi jäsenemme Riitta Jalonen ja sihteerinä Marja Salmela.

Tässä vielä linkit vuosikokouksen asiakirjoihin:

Työjärjestys
Toimintakertomus
Tilinpäätös
Toiminnantarkastajan lausunto
Hyväksytty toimintasuunnitelma vuodelle 2023
Hyväksytty talousarvio vuodelle 2023 + toteumat 2018-2022

Teksti Airi Vilhunen
Kuvat Lauri Jaakkola ja Airi Vilhunen

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa