Muusikoiden valinnoissa musiikin juhlaa George Benjamin -festivaalista RSO:n joulukonserttiin

RSO:n tämän kauden festivaali käynnistyi marraskuun ensimmäisen päivän konsertilla, ja perjantaina 10.11. on vuorossa teemasäveltäjä George Benjaminin ooppera Written on Skin. Kun kysyimme alkusyksystä RSO:n muusikoilta, mitä syksyn konserteista ja teoksista he odottavat eniten, moni poimi mukaan juuri George Benjaminin sävellykset.

Odotan innokkaan uteliaana loistavan George Benjaminin teosten esittämistä, enkä usko että hän jää lainkaan vanhempien mestarien varjoon!Jussi Särkkä kirjoitti vastauksessaan.

Kaisa Kortelainen kertoi odottavansa eniten teosta, jota ei itsekään ole aikaisemmin kokonaisuudessaan kuullut eli George Benjaminin ooppera Written on Skin. ”Nykyoopperaa ei Helsingissä joka päivä pääse kuulemaan, joten mahdollisuus kuulla tällainen tuotanto paikan päällä kannattaa aina käyttää hyväksi.

Myös Mirka Malmi kirjoitti odottavansa mielenkiinnolla Written on Skin -oopperaa. Hänen suosikkilistallaan olleista Richard Straussin orkesteriteoksista on vuorossa vielä Don Juan perjantaina 24.11.

Helmi Horttana-Suoranta odotti etukäteen erityisesti Tugan Sohijevin johtamaa Mahlerin 7. sinfoniaa, joka esitetään keskiviikko- ja torstaikonserteissa 29. ja 30.11. ”On jokunen vuosi, kun olen tuon hienon sinfonian soittanut, ja koska Tugan on suurten linjojen mies, niin epäilemättä tulee hieno ilta!

Syyskausi päättyy joulukonserttiin 20.12. ja sitä Tarja-Leena Kircher hehkuttaa erityisesti: “JOULUKONSERTTI!  BRAVO, kerrankin tätä on saatavilla. Tämä on Se Konsertti, jonne tulevat ne monet jouluostosreissunsa tuolle päivälle suunnittelevat …jotka laskeutuvat jouluun tätä kautta.  Eli perusteluni on: Musiikki luo juhlan, tuo levähdyksen joulukiireiden keskelle – voiko ihanampaa olla!

Aloituskuva George Benjaminista Christopher Christodoulou

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa