Joulu on taas! – puheenjohtajan joulutervehdys

 Meillä yhdistyksessä on ollut tänä vuonna aihetta monenlaiseen iloon. Tänä vuonna päättyi yhdistyksen kahdeksas toimintavuosi. Taidamme edelleen olla Suomen nuorin orkesterien ystäväyhdistys, mutta samalla olemme kaikkein suurin. Meitä ystäviä on nyt jo yli 800.

    Olemme saaneet viettää myös täysipainoisen toimintavuoden; toteuttaa asioita, joita olemme toivoneet tekevämme. Monelle jäsenelle mieluisia yhteisiä matkoja olemme voineet järjestää kolmeen kohteeseen. Keväällä kävimme kotimaanmatkalla Sinfonia Lahden konsertissa kuin myös Tallinnassa sekä sen lähellä sijaitsevassa Arvo Pärt -keskuksessa. Joulukuussa seurasimme RSO:n hienoa konserttia Amsterdamin maineikkaassa Concertgebouw’ssa.

    Ensi vuodesta tiedämme myös sen, että vihdoin, usean vuoden yrittämisen jälkeen, voimme toteuttaa monen unelman, kun matkakohteena on viime vuosikymmenen ehkä puhutuin ja näyttävin eurooppalainen konserttitalo Hampurin Elbphilharmonie.

    Toki myös monet tutut asiat jatkuvat, avoimet kenraaliharjoitukset, suositut kirjalliset illat sekä muut jäsentapahtumat. Iloitsemme myös siitä, että vuosien tauon jälkeen pääsemme keväällä järjestämään myös tapaamisen RSO:n muusikoiden ja yhdistyksemme jäsenten kesken.

    Ja vaikka joulu tuokin tauon varsinaisiin tapahtumiin ja orkesterin konsertteihin, niin onneksi meidän orkesterimme näkyy ja kuuluu myös Yle Areenan välityksellä. Kannattaa seurata tietoja tulevan juhlakauden ohjelmatarjonnasta.

   Ja kun joulu on taas, niin silloin ohjelmissa on luvassa myös jotain erityistä. Niitä odotellessa voi virittäytyä tunnelmaan lukemalla ja kuuntelemalla orkesterin muusikoiden lähettämiä vinkkejä heille mieluisista joulun sävelmistä.

Riemullista joulua ja onnellista uutta vuotta!
Heikki Valsta
RSOn ystävien puheenjohtaja

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa