Kesän jäsenmatka Hauhon musiikkijuhlille 3.7.2019

Viime kesän jäsenmatka Hauholle oli kaikin puolin onnistunut, ja tänä kesänä entistä useampi ystäväyhdistyksen jäsen pääsee mukaan nauttimaan musiikista kesäisessä kartanomiljöössä ja keskiaikaisessa kivikirkossa. Hauhon musiikkijuhlien perustajat ja taiteelliset johtajat Mikko Ivars ja Olli Kilpiö, RSO:n muusikoita molemmat, ovat järjestäneet Hahkialan kartanoon oman konsertin RSOn ystäviä varten. Illalla on vuorossa konsertti Rengon kirkossa.
Retken hinta on 145€ (ilman bussikuljetusta 120€). Sitovat ilmoittautumiset sunnuntaihin 19.5. mennessä täyttämällä jäsenille sähköpostitse 23.4. lähetetyn ilmoittaumiskaavakkeen.

Alustava matkaohjelma

3.7. keskiviikko

Klo 09:00 Lähdemme Kiasman pysäkiltä ajamaan kohti Hahkialan kartanoa.
Klo 11:00 Yksityiskonsertti Hahkialan kartanon salissa. Konsertti ei sisällä väliaikaa.

Elina Vähälä, viulu
Jussi Vähälä, sello
Emil Holmström, piano
Eriikka Maalismaa, viulu
Riitta–Liisa Ristiluoma, alttoviulu
Mikko Ivars, sello

Ohjelma:
Zoltán Kodály: Duo viululle ja sellolle
Ferdinand Ries: Pianokvartetto Es-duuri op. 17
Konsertin jälkeen kahvitarjoilu ja suolainen kahvileipä sekä aikaa keskustella muusikoiden kanssa.

Kartano- ja paikallishistorian esittely
Paikallisopas Jouni Lehtonen kertoo kartanon historiasta ja tutustumme kävellen kartanon hienoon puutarhaan. Hahkialan kartanosta on mainintoja 1400-luvulta lähtien. Kartanolla on vuosisatojen aikana ollut useita omistajia. Claes Robert Charpentier laajensi kartanoa merkittävästi ostamalla lähiympäristön tiloja, ja hänen aikanaan kartano oli suurimmillaan. Kartanon kuuluisan puutarhan suunnittelun ja kauniit istutukset toimeenpani Hahkialan silloinen omistaja oikeuskansleri Axel Charpentier. Nykyään Hahkialan kartano on yksityinen tila. Jatkamme bussilla Hauhon kirkonkylään, jossa teemme kävelykierroksen tutustuen Hauhon kirkkoon ja vanhaan raittiin. Bussikuljetus takaisin Hahkialan kartanoon.

Klo 15:30 Nautimme seisovan pöydän ruokailun kartanossa. Buffetpöydässä tarjolla on salaatteja, lämminruoka lisukkeineen ja lopuksi jälkiruoka ja kahvi/tee.

Ruokailun jälkeen suuntaamme Renkoon, jonne matka kestää n. 45 minuuttia.
Rengon kirkossa on noin 300 istumapaikkaa ja se on Hämeen harmaakivikirkkojen tavoin rakennettu 1400-luvun loppuvuosikymmenillä. Sen erikoisuutena Suomen keskiaikaisten kirkkojen joukossa on harvinainen 8-kulmainen pohjamuoto. Apostoli Jaakob vanhemman nimikkokirkkona se on ollut tunnettu pyhiinvaelluskohde keskiajalla.

Klo 19:00 Pyhän Jaakon kirkossa konsertti.

RSO:n vaskikvintetti:
Tomas Gricius & Atsuko Sakuragi, trumpetti
József Hárs, käyrätorvi
Darren Acosta, pasuuna
Mikko Marttila, tuuba
Kristina Grice, piano

Ohjelma:
Tielman Susato: Viisi renessanssitanssia sarjasta ”Danserye”
Victor Ewald: Vaskikvintetto op. 5
Eric Ewazen: Shadowcatcher
Kerry Turner: Ricochet

Konsertin jälkeen palaamme takaisin Helsinkiin.

Hinta: 145 euroa/henkilö (Ilman bussikuljetusta 120 euroa/henkilö).
Hintaan sisältyy: bussikuljetukset ohjelman mukaan, konserttiliput kartanoon ja Rengon kirkkoon, kahvit ja suolainen kahvileipä Hahkialan kartanossa, buffetlounas Hahkialan kartanossa, paikallishistorian luento, arvonlisävero.

Tiedustelut ystäväyhdistyksen sähköpostiin rso.ystavat@gmail.com tai puh. 0405519024/Vilhunen.
Matkaohjelma sitoumuksetta. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 25 osallistujaa. Matkan vastuullinen järjestäjä on ryhmämatkatoimisto Resviaria.

Hauhon musiikkijuhlien perustajat ja johtajat Mikko Ivars (vas) ja Olli Kilpiö toivottavat ystäväyhdistyksen jäsenet taas lämpimästi tervetulleiksi Hauhon musiikkijuhlille.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa