Stemmoja hiottiin Sibelius-lukiossa

Sibelius-lukion sinfoniaorkesterin jousisoittajat saivat Mikael Agricolan päivänä 9.4.2019 RSO:n ammattilaisten apua stemmojen harjoittelussa. Sinfoniaorkesteri, jonka kokonaisvahvuus on noin 50 soittajaa, valmistautuu toukokuiseen konserttiinsa. Sen ohjelmistossa on Jean Sibeliuksen Karelia-alkusoitto ja Franz Schubertin keskeneräinen sinfonia.

RSO:n muusikot Reeta Maalismaa (1.viulu), Maria Puusaari (2.viulu), Camilla Vilkman (alttoviulu) ja Eeva Rysä (sello) harjoittivat kukin oman instrumenttinsa nuoria opiskelijoita. Eeva Rysällä oli ohjattavanaan sellistien ohella myös kaksi kontrabasistia.

Maria Puusaaren (vas) kanssa 2. viulujen osuutta hioivat Lotta Salonen (selin edessä), Anna Smedjebacka (oik. ), Lotta Ilonen (takana vas.) ja Saarlotta Halme (takana oikealla).

Stemmaharjoituksissa ei suinkaan soiteta teoksia eikä edes niiden osia kokonaisuudessaan. Yhdessä paneudutaan sen sijaan erityistä huomiota vaativiin yksityiskohtiin, joita voidaan tarpeen mukaan hioa kuntoon lukuisilla toistoilla. Tavoitteena on mahdollisimman yhtenäinen sointi.

Ykkösviuluissa oli tällä kertaa kolme soittajaa, joita Reeta Maalismaa harjoitutti.

RSO:n ystävät ry:n tukema stemmaharjoitus oli lajissaan toinen Sibelius-lukiossa. Nuoret jousisoittajat paneutuivat harjoitukseen tosissaan ja saivat opastajiltaan monenlaisia evästyksiä ja teknisiä näytteitä. Arvokasta oli myös aina tarpeellinen muistutus muusikoillekin elintärkeästä kehonhuollosta.

Camilla Vilkmanin (oik) ohjattavana olivat alttoviulistit Katarina Kaltiainen, Siiri Nurmi ja Unna Nousiainen.

Sibelius-lukion lisäksi RSOn ystävät ry:n ystäväkouluja ovat Ruukinkankaan koulu Suomussalmella, Mikkolan koulu Vantaalta ja uusimpana Panu-opisto Kauhajoella.

 

 

 

 

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa