Ystäväyhdistyksen kummikoulutoiminta

Ystäväyhdistyksellä on toistaiseksi kolme kummikoulua ja kolme RSO:n soittajaa koulujen kummimuusikkoina: Ruukinkankaan koulu Suomussalmella/Maria Puusaari, Mikkolan koulu Vantaalla/ Helmi Horttana ja Sibelius-lukio Helsingissä/Camilla Vilkman. Viime keväänä ystävyhdistys muisti kummikouluja jakamalla jokaisen koulun yhdelle oppilaalle stipendin ”kiitokseksi ja tunnustukseksi aktiivisesta musiikkiharrastuksesta ja kannustaakseen harrastusta jatkossakin.

Lotus Tinat Sibelius-lukiosta kiittää ystäviä saamastaan stipendistä.

Tässä tervehdys stipendiaatiltamme, Lotus Tinat’lta Sibelius-lukiosta:

Olen erittäin kiitollinen tästä RSO:n ystävien myöntämästä stipendistä. Ystävällinen lahjoitus menee hyvään käyttöön tukemaan opintojani musiikin saralla. Aloitin viulunsoiton 5-vuotiaana, ja nykyisin opiskelen Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa professori Kaija Saariketun luokalla. Kilpailumenestystä on kertynyt esimerkiksi Juhani Heinonen -viulukilpailuista (finaalipaikka v. 2012) sekä Tallinnan Noor Muusik -kilpailuista (3. sija v. 2013).

Solistikokemusta orkesterin kanssa olen saanut muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Helsinki Concordian ja Jyväskylä Sinfonian kanssa. Tämän lisäksi olen esiintynyt monet kerrat erilaisissa konserteissa joko yksin tai pianistin kera, ja pitänyt myös kaksi omaa resitaalia. Olen myös osallistunut esimerkiksi Lucie Robertin, Jari Valon ja Hagai Shahamin mestarikursseille sekä saanut kamarimusiikkiohjausta esimerkiksi Antti Tikkaselta, Marko Ylöseltä ja Martti Rautiolta. Keväällä edessä ovat pääsykokeet Sibelius-Akatemiaan ammatillisiin opintoihin.

Muut kevään stipendiaatit ovat Iidamaija Piikivi Ruukinkankaan koulusta (otsikkokuva) ja Emily Miettunen Mikkolan koulusta.

Emily Miettunen on vantaalaisen Mikkolan koulun stipendiaatti.

Sibelius-lukion nuoria lahjakkaita muusikkoja voi kuulla koulun konserteissa. Seuraava solistikonsertti on Sibelius-lukion juhlasalissa tiistaina 30.10 klo 19. Lotus Tinat on yksi illan seitsemästä solistista.

Konsertin ohjelma

Boieldie: Konsertto harpulle ja orkesterille III osa, Hilda Kunnola 
W.A. Mozart: Konsertto klarinetille ja orkesterille II osa, Jussi Uuksulainen
Dvorak: Rusalkan aaria oopperasta Rusalka, Elsa Tapani, sopraano
F.Borne: Fantasia brillante sur Carmen; Jemina Manssila, huilu  
VÄLIAIKA
Sibelius: Humoreski viululle ja orkesterille nro 1, Lotus Amin Tinat
W.A. Mozart: Pianokonsertto nro 27 I osa, Katarina Katris    
Lalo: Sellokonsertto I osa, Okko Tuura

Sibelius-lukion syksyn suurkonsertti – Maratonkonsertti on perjantai 9.11. klo 18 – 23.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa