Ystäväkoulujen stipendiaatit keväällä 2019

Neljä nuorta lahjakasta musiikinopiskelijaa eri puolilta Suomea sai juuri kevätjuhlassaan RSOn ystävät ry:n stipendin.

Ruukinkankaan koulu Suomussalmi – Aino Laukkoski

Stipendiaattien kuopus on Aino Laukkoski Suomussalmen Ruukinkankaan koulusta. Aino aloitti musisoinnin 3-vuotiaana Kainuun musiikkiopiston Suomussalmen toimiyksikössä, josta hän 6-vuotiaana siirtyi saman musiikkiopiston viuluoppilaaksi. Innostus viuluun oli herännyt naapurin lasten viuluharrastuksesta. Nyt Aino on jo nuoresta iästään huolimatta harjaantunut esiintyjä.  On ollut niin musiikkiopiston kuin  Suomussalmen kunnankin  järjestämiä konsertteja sekä tilaisuuksia, joissa Aino on soittanut erilaisissa kokoonpanoissa. Viulun ohella Aino soittaa myös jonkin verrran pianoa, laulaa ja kuuntelee musiikkia, varsinkin ABBAa.

Aino Laukkoski Suomussalmen Ruukinkankaan koulusta

Mikkolan koulu Vantaa – Iita Hietikko

Mikkolan koulun sinfoniaorkesterin konserttimestari Iita Hietikko tulee musiikkisuvusta. Myös hänen kaikki kolme sisarustaan opiskelevat Mikkolan koulun musiikkiluokilla. Iita aloitti viulunsoiton 7-vuotiaana, ja nyt 14-vuotiaana hän on orkesterin kevätkonsertin solisti. Ohjelmistossa on John Williamsin musiikkia elokuvasta Schindlerin lista. Viulun lisäksi Iitalla on myös toinen vahva instrumenti – lauluääni. Siinä, missä Iitan isoisä oli basso Jaakko Hietikko, Iita itse on heleä-ääninen sopraano.

Iita Hietala Mikkolan koulusta.

Panula-opisto Kauhajoki – Tiitus Uusitalo

Tiitus Uusitalo sai stipendin samalla, kun hänelle ojennettiin musiikkiopiston syventävien opintojen laajan oppimäärän päättötodistus. Nuori mies on musiikillisesti monitaitoinen. Hänen pääinstrumenttinsa on sähköbasso, mutta hänet tunnetaan myös laulajana. Siinä Tiitus on esiintynyt myös suurella estradilla kuten kotikaupunkinsa Kauhajoen 150-vuotisjuhlakonsertissa. Hän säveltää ja esittää ahkerasti myös omaa musiikkia, jota löytyy mm. YouTubesta.  Hänen opinnoissaan on ollut painotuksena lähinnä pop-jazz.  Kaikesta oli havaittavissa, että musiikkiopinnot eivät ole olleet pakkopullaa, vaan vakavaa ja omaehtoista opiskelua.

Tiitus Uusitalo Panula-opistosta.

Sibelius-lukio – Unna Nousiainen

Lukion ohella Unna Nousiainen opiskelee alttoviulun soittoa Helsingin konservatoriolla Sari Aallon johdolla. Vaikka ikää on vasta 17 vuotta, hän on ehtinyt soittaa jo  monissa eri orkestereissa ja toiminut äänenjohtajana muun muassa Helsinki Metropolitan Orchestrassa. Hänellä on lisäksi kamarimusiikkikokemusta monista eri kokoonpanoista kuten trioista, kvarteteista sekä kvintetistä. Unnalle  on kertynyt myös  solistikokemusta kamariorkesterin kanssa sekä useista esiintymisistä erilaisissa tilaisuuksissa ja konserteissa joko pianon kanssa tai yksin.

Unna Nousiainen Sibelius-lukiosta.

 

Ystäväyhdistys onnittelee kaikkia stipendiaattejamme!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa