Vuosikokous 20.4.2021 pidettiin ruudun äärellä

Poikkeuksellinen aika vaatii omat ratkaisunsa, ja ystäväyhdistyksen ratkaisu oli järjestää sääntömääräinen vuosikokous sääntöjen määrittelemään aikaan huhtikuun loppuun mennessä mutta poikkeuksellisella, tosin yhdistyksen säännöissäkin hyväksytyllä tavalla, etävuosikokouksena.

Kokouspaikalla Karkkilassa, lähetyksen teknisestä toteutuksesta huolehtineen VOGin tiloissa olivat paikalla vain yhdistyksen puheenjohtaja Eija Kujala, kokouksen puheenjohtaja Riitta Jalonen, chat-toimintoa kokouksen ajan hoitanut Pertti Jalonen ja kokouksen sihteerinä toiminut Marja Salmela sekä videolähetyksen kuvaajat. Yhdistyksen taloudenhoitaja Kaisa Ala esitteli ja kommentoi vuoden 2020 tilinpäätöstä ja vuoden 2021 budjettia etäyhteydellä kotoaan Helsingistä.

Kokoukseen oli ilmoittautunut 54 jäsentä, joista kokousta seurasi etänä ja paikalla yhteensä 49 jäsentä. Pienen alkuviivästyksen jälkeen etäkokous sujui sutjakasti ja chattiinkin saatiin kommentteja.

Eija Kujala vakuutti tämän vuoden toimintasuunnitelmaa esitellessään, että yhdistys valmistautuu kaikin tavoin palauttamaan toiminnan normaaliksi heti, kun koronatilanne sen sallii. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tietoa, milloin voisimme taas kokoontua yhteen jäsentilaisuuksiin tai pääsisimme seuraamaan RSO:n kenraaliharjoituksia.

Korona-aika heijastui myös kokouksen päätöksiin. Hallituksen esityksen mukaan kokous päätti, että yhdistyksen jäsenmaksu pysyy ennallaan 25 €:na, mutta pandemiatilanteen aiheuttaman toiminnan supistumisen takia jäsenmaksu puolitetaan 12,5€:ksi vuodelle 2021. Myös alun perin suunniteltuja muutoksia yhdistyksen hallituksen kokoonpanossa siirrettiin eteenpäin, ja yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Eija Kujala ja hallituksen jäseninä Kaisa Ala, Riikka Heinzmann, Pertti Jalonen, Marja Kanerva, Jorma Lempiäinen, Ritva Männynoksa, Marja Salmela, Heikki Valsta ja Airi Vilhunen.

Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valitiin Kari Mäkelä ja varatoiminnantarkastajaksi Jukka Vilhunen.

Vuorossa tämän vuoden budjetin käsittely. Kokouksen puheenjohtaja Riitta Jalonen oikealla ja yhdistyksen puheenjohtaja Eija Kujala vasemmalla.

Tässä jäseneltä saatu viesti kokouksen jälkeen:

Kannattaa tosiaan viritellä näitä virtuaalisia tapaamisia ainakin joskus, pääsee sitten enemmän porukkaa näiltä takamailtakin mukaan.

Kokouksessa hyväksytyt asiakirjat voit lukea näistä linkeistä:

Kokouksen työjärjestys + hallituksen esitykset

Toimintakertomus vuodelta 2020

Tilinpäätös vuodelta 2020

Toiminnantarkastajan lausunto

Toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Tulo- ja menoarvio vuodelle 2021

Tästä linkistä voit katsoa vuosikokuksen tallenteen:

RSOn ystävät ry:n vuosikokous 20.4.2021 (striimauksen tallenne) 

Kuvia “kulissien takaa” eli vuosikokouksen striimaukseen valmistautumassa:

Kuvat: Eija Kujala, Riitta Jalonen ja Airi Vilhunen.

Samankaltaiset artikkelit