Kirjallisessa illassa esillä oopperan maailmaan sijoittuvat tarinat, päärooleissa Anita Välkki ja Jyrki Niskanen

RSOn ystävien ensimmäinen tilaisuus pakollisen koronatauon jälkeen oli kirjakauppa Sivullisessa 4.10. järjestetty kirjallinen ilta. Esittelyssä oli kaksi oopperamaailmaan sijoittuvaa teosta, Raija Orasen Kaikki tämä valo, elämäkertafiktio Anita Välkistä, ja Eija Antinojan kirjoittama muusikkoelämäkerta Jyrki Niskanen, tenori. Illan kruunasi toisen kirjan pääroolin esittäjän Jyrki Niskasen esiintyminen.

Tässä jutussa kuvakooste illasta. Artikkelikuvassa Vesa Kytöoja on saanut haastateltavaksi toisen kirjan päähenkilön, Jyrki Niskasen. Vasemmalla kirjan kirjoittanut Eija Antinoja.

Voit myös katsoa koko illan ohjelman tallenteena tästä linkistä:

RSOn ystävien kirjallinen ilta 4.10. videotallenne (KLIK)

Anita Välkin tytär Raija Leikola pyysi Raija Orasta kirjoittamaan kirjan äidistään, ja koska Raija Orasen laji on fiktio, syntyi fiktiivinen elämäkerta Kaikki tämä valo. Tarinan faktat on kuitenkin tarkastettu, ja siinä Anita Välkin tytär on ollut tärkeässä roolissa. Raija Orasta haastatteli yhdistyksen varapuheenjohtaja Heikki Valsta.
Kirjalliseen iltaan osallistui n. 80 ystäväyhdistyksen jäsentä, juuri niin paljon kuin isosta kirjakaupasta löytyi istuimia.
Kirjallisen illan kirjat, joita jäsenet voivat ostaa alennuksella Sivullisen nettikaupasta. Linkki kauppaan ja alennuskoodi on lähettty jäsenkirjeessä 5.10.

 

Jyrki Niskanen ilahdutti kirjallisen illan yleisöä esittämällä Richard Wagnerin Winterstürme wichen dem Wonnemond ja illan lopuksi Ernesto De Curtisin Non ti scordar di me. Hienosti kaikui tenorin ääni kirjahyllyjen yllä. Säestäjänä Martin Malmgren.

 

Elämäkerta Jyrki Niskasesta on Eija Antinojan ensimmäinen kirja, ja hän valmisteli ja kirjoitti teosta useamman vuoden ajan. Eijaa, joka muuten on yhdistyksemme jäsen, haastatteli Vesa Kytöoja.
Jyrki Niskanen ja Raija Oranen seurasivat Eija Antinojan haastattelua. Näkyvissä osa Sivullisen 23000 kirjasta. Kirjojen määrä nousee vielä lähes kaksinkertaiseksi, “kunhan ehditään purkaa lavat”, kertoi Rosebudin eli Sivullisen omistajayhtiön toimitusjohtaja Hannu Paloviita.

 

Kirjallinen ilta välitettiin jäsenille myös nettistriiminä, ja se on yhä katsottavissa You Tubessa Sivullinen Stage -kanavalla.
Kunnon kirjallisen illan tyyliin tulaisuus päättyi signeerauksiin. Tässä Eija Antinoja kirjoittaa tervehdyksen kirjan ostaneelle.
Iloinen Raija Oranen signeerausten keskellä. Hänen teostensa lista on niin pitkä, että signeeraustottumusta hänellä todella on.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa