Ystäväyhdistyksen hallitus toimii koronavuonnakin

Teksti Ritva Männynoksa, hallituksen jäsen

Vielä RSOn ystävien 2020 vuosikokouksen jälkeen helmikuussa juuri valitun hallituksen työlista oli pitkä: matkat Japaniin ja Hampuriin, RSO:n Beethovenin juhlavuoden konsertti Temppeliaukion kirkossa, kesän konserttimatka kotimaassa, jäsentilaisuudet, uusi ystäväkoulu, sähköinen jäsenkortti ja arkisto, aktiivinen tiedotus jne. Hihat olivat valmiina heilumaan!

Maaliskuussa iski korona. Myös kaikki RSOn ystävien suunnitellut matkat ja tapahtumat kuivuivat kasaan. Vain hetken hallitus oli ymmällään: mitä meillä on tarjota jäsenkunnalle, kun kaikki tuntui olevan epävarmaa.

Ensin oli kuitenkin varmistettava, että jäsenille saadaan täydet hyvitykset jo maksetuista Japanin ja Hampurin matkoista. Siitä syntyikin melkoinen työrupeama. Ensisijaisen tärkeäksi hallitus arvioi aktiivisen yhteydenpidon jäsenkuntaan. RSO:n poikkeusolojen musiikkitapahtumista oli hyvä jakaa vinkkejä ja linkkejä tiedoksi.

Korona ei sentään ole estänyt kaikkea toimintaa. Sähköinen jäsenkortti on viimeistelyvaiheessa ja sähköinen arkisto jo pitkälti käytössä. Vuorovaikutusta ystäväkoulujen kanssa kehitellään. RSO:n muusikoista löytyi kunnon kokkeja kertomaan jäsenillemme ruokamieltymyksistään. Jos hyvin käy, niistä voi kertyä aineksia jopa keittokirjaseen…

Vuosi 2020 on lopuillaan ja korona leviää uudelleen uhkaavasti. Yleisö suljetaan jälleen pois RSO:n konserteista, vaikka niissä oli hienosti ja huolella varmistettu kuulijoiden turvallisuus. Miten ihmiset ylipäätään jaksavat näinä aikoina? Hallitus halusi kääntyä jäsenistön puoleen. Minkälaisia pelastusrenkaita olette tähän outoon aikaan keksineet?  Vieläkin voi ilmoittautua niistä kertomaan.

Miten jaksaa itse hallitus? Oikein hyvin, kiitos kysymästä. Kokouksia on pidetty osin ja kokonaan etänä. Puheenjohtaja ja sihteeri kumpikin omilla tahoillaan Jyväskylän tienoilla, varapuheenjohtaja Turussa ja muut eri puolilla pääkaupunkia olemme jo kokeneita digikokoustamisessa. Tahtia ei haittaa, vaikka välillä joku katoaa kuvasta, joskus myös ääniyhteydestä, tai ilmainen kokousaika uhkaa loppua kesken.  Kadonneet yleensä löytyvät ja kokousaikaa saa hetkessä lisää. Työ jatkuu.

Etäaikana ystäväyhdistyksen hallituksen digitaidot ovat olleet koetuksella, mutta yhteistyössä ja naurun avulla on aina selvitty. Kuva hallituksen kokouksesta 6.11.2020. Osanottajat ylärivi vasemmalta Riikka Heinzmann, Airi Vilhunen kuvaa, Heikki Valsta. Keskellä vas. Marja Kanerva, Ritva Männynoksa (ilman videokuvaa), puheenjohtaja Eija Kujala. Alarivi vas. Pertti Jalonen, Kaisa Ala ja Jorma Lempinen ilman kuvaa.

 

 

Samankaltaiset artikkelit