RSO:n viulisti Helmi Horttana-Suoranta: “Teriyakikana maistuu koko perheelle”

“Valitsin jaettavaksi yhden meidän perheen suosikkiresepteistä. Resepti on alun perin Samasta Padasta -nimisestä ruokakirjasta, jonka reseptit sopivat niin puolivuotiaalle aloittelevalle ruokien maistelijalle kuin koko muulle perheellekin. Tämä ruoka maistuu mainiosti meillä vanhemmille sekä 1- ja 3-vuotiaille lapsillemme. Suosittelen ehdottomasti tekemään kanaa vähintään puolitoistakertaisen annoksen, jos syöjiä on enemmän kuin kaksi. Muuten saattaa jäädä nälkä kurnimaan!”

Teriyakikana

600g kanan paistileikettä
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
Teriyakikastike:
½ dl soijakastiketta
3/4 dl siirappia
2 rkl riisiviinietikkaa
1½ rkl raastettua inkivääriä

Lisäksi keitettyä jasmiiniriisiä sekä parsakaalia seesamiöljyssä

Laita riisi kiehumaan. Valmista parsakaali. Sekoita teriyaki-kastikkeen ainekset.
Leikkaa broilerin leikkeet muutamaan palaan. Kuumenna seesamiöljy pannussa ja ruskista broileri pinnalta kovalla lämmöllä. Siirrä lautaselle. Kaada kastike pannuun ja keitä 5 minuuttia.
Lisää broileri ja hauduta 5 minuuttia.
Tarjoile riisin ja parsakaalin kanssa.

Parsakaali seesamiöljyssä

300g parsakaali
200 g kirsikkatomaatteja
3 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 ½ rkl sokeria
1 rkl soijakastiketta

Paloittele parsakaali ja keitä sitä noin 7 minuuttia. Huuhtaise kylmällä vedellä. Puolita tomaatit parsakaalin joukkoon. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita parsakaalin ja tomaatin joukkoon.

Konserttivinkki

Konserttivinkkinä tältä syksyltä suosittelen sitä ainoaa väliajallista konserttiamme eli itsenäisyyspäivän juhlakonserttia. Ohjelmassa tuolloin on mm. kaukaisen sukulaiseni Einojuhani Rautavaaran hieno vaskiteos A Requiem of Our Time, ja konsertin toisena solistina Crusellin toisen klarinettikonserton soittaa oma klarinetistimme Han Kim.

Kuvassa puolitoistakertainen kana-annos paistumassa.

Helmi Horttana-Suoranta

RSO:n kakkosviulisti vuodesta 2011 asti. Katso lisää Helmistä tästä Yle Areenan videosta, josta mm. selviää, miten hänen viulunsa jatkaa RSO-perinnettä: Ihmiset orkesterissa: Helmi Horttana

Samankaltaiset artikkelit