RSO:n kausi 2021/2022 käynnistyy – orkesterin syksyn ensimmäinen konsertti oli Orivedellä

Radion sinfoniaorkesterin kausi käynnistyy Musiikkitalossa keskiviikkona 8.9. konsertilla, joka on samalla myös Nicholas Collonin ylikapellimestarikauden avajaiskonsertti.

Orkesteri aloittaa uuden kauden kaikin tavoin toivekkaissa tunnelmissa, sillä avin viimeiset linjaukset ovat mahdollistaneet lisälippujen myynnin syys-, loka- ja marraskuun alun konsertteihin. Kannattaa vierailla Ticketmasterin lipunmyynnissä esim. tämän linkin kautta:

Osta RSO:n liput Ticketmasterista

Maanantaina 6.9. klo 12.00 on RSO:n kauden avajaistilaisuus, jossa Nicholas Collon esittelee syksyn ohjelmistoa ja paikalla on myös orkesteri esittämässä tulevista konserteista maistiaisia. RSOn ystävät ovat saaneet varata tilaisuuteen paikan päälle Musiikkitaloon lippuja, mutta kaikki voivat seurata avajaistilaisuutta suorana Yle Areenasta.

Katso RSO:n avajaistilaisuus 6.9.  Yle Areenasta

Radion sinfoniaorkesteri otti ”varaslähdön” syksyyn ja konsertoi 2.9 Orivedellä Klemettisalissa. Suunniteltu kotimaan kiertue typistyi tähän yhteen konserttiin pahentuneen koronavirustilanteen takia ja muusikoiden terveysturvallisuuden takaamiseksi.

Jutun kuvat ovat Oriveden konsertista, jota johti ylikapellimestari Nicholas Collon ja solistina oli viulisti Tami Pohjola. Konsertin ohjelmassa oli Mozartin ja Sibeliuksen sinfonioita sekä Ernst Mielckin Konserttikappale viululle ja orkesterille.

Konsertin radiotallenteen voit kuunnella Yle Areenasta tästä linkistä (KLIK)

Oriveden konsertti oli orkesterin ensimmäinen virallinen esiintyminen yhdessä uuden ylikapellimestarin, Nicholas Collonin kanssa. Kuva Ari Keskinen.
Ennen konsertin alkua ylikapellimestari Nicholas Collon, RSO:n intendentti Tuula Sarotie ja illan solisti Tami Pohjola kertoivat tulevasta illasta. Kuva Ari Keskinen.
Oriveden Klemettisalissa oli huolehdittu yleisön koronaturvallisuudesta.
Orivedellä oli paikalla myös RSOn ystävien edustus. Kuvassa yhdistyksen puheenjohtaja Eija Kujala iloitsee RSO:n muusikoiden kanssa pian alkavasta konsertista, lähietäisyydellä pitkästä aikaa.

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa