Muusikoiden valintoja RSO:n syksyn konserteista – osa 2

Juttusarja RSO:n muusikoiden suosikeista RSO:n syksyn 2023 konserteista jatkuu, ja tässä toisessa osassa valinnoistaan kertovat kakkosviulisti Mirka Malmi, alttoviulisti Jakob Dingstad, huilisti Kaisa Kortelainen ja fagotista Jussi Särkkä. Heidän valintansa osuvat lokakuulle ja marraskuussa vietettävään RSO-festivaaliin ja sen teemasäveltäjän George Benjaminin teoksiin.

Mirka Malmi:
” Minä odotan ensi kaudelta erityisesti Richard Straussin isoja orkesteriteoksia, jotka soitetaan kaikki kauden aikana. Ne ovat aina orkesterille haastavaa ja innostavaa soitettavaa. Mielenkiinnolla odotan myös George Benjaminin oopperaa Written on Skin marraskuun 10. päivä.”
Mirka Malmin mainitsemat tulossa olevat syksyn Strauss-konsertit ovat 4.&5.10., 27.10., 1.11. ja 24.11.

Jakob Dingstad:
“Odotan erityisesti mahdollisuutta soittaa norjalaisen huippusellistin Truls Mørkin kanssa 18. ja 19.10. Helsingissä sekä vierailukonsertissa Amsterdamin Concertgebouw’ssa myöhemmin. Soitin hänen kanssaan viimeksi n. 15 vuotta sitten norjalaisessa kamariorkesterissa ja se oli iso elämys. Trulsilla oli minun opiskeluvuosieni aikana pitkä esiintymistauko sairauden takia, ja olen erittäin iloinen, että hän on palannut lavalle!”

Jussi Särkkä:
“Minun valintani on keskiviikkokonsertti 1.11. DebussyBenjaminR.Strauss Nick Collonin johtamana. Konsertin ohjelmassa on ensinnäkin kaksi tuttua helmeä orkesterille, Debussyn Nocturnes (Yölaulut) ja Straussin Kuolema ja kirkastus; fantastista orkesterin värien ja mahdollisuuksien käyttöä.
Lisäksi odotan innokkaan uteliaana loistavan George Benjaminin teosten esittämistä, enkä usko, että hän jää lainkaan vanhempien mestarien varjoon!

Kaisa Kortelainen:
“Tärppini ensi syyskaudelle on niin sanotusti ”sika säkissä”, teos jota en itsekään ole kokonaisuudessaan koskaan kuullut: perjantaina 10.11. esitettävä George Benjaminin ooppera Written on Skin. Nykyoopperaa ei Helsingissä joka päivä pääse kuulemaan, joten mahdollisuus kuulla tällainen tuotanto paikan päällä kannattaa aina käyttää hyväksi.

Säveltäjä George Benjaminille omistettua RSO-festivaalia vietetään 1.11. – 16.11. 2023. Osan konserteista Benjamin myös johtaa, ja toiveissa on saada hänet RSOn ystävien jäsenillan vieraaksi tiistaina 7.11.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa