Klassista netissä, oma blogi ja luontoretket – Lauri Jaakkolan pelastusrenkaat

Ahkerana klassisen musiikin ja oopperan ystävänä Lauri Jaakkola on löytänyt korona-ajan korvikkeita internetin musiikkitarjonnasta, avannut oman kulttuuribloginsa ja kolunnut Pohjois-Espoon sekä Kirkkonummen vähemmän tunnettuja luonto- sekä kulttuurikohteita.

Kun konsertteihin ei ollut menemistä, Lauri Jaakkola alkoi tutkia internetin musiikkitarjontaa. Siellä hän havaitsi melkein uppoavansa runsauden pulaan. ”Nostan hattua eri maiden kulttuurilaitoksille. Tarjolla on ilmaiseksi todella runsaasti monipuolista musiikkia, melkeinpä liikaakin.”

Lauri Jaakkola oli jo pitempään pohtinut omaa blogia. Nyt sille oli koronan takia oikea hetki. Osoitteessa https://laurinmaa.blogspot.com/ hän tarjoaa muillekin vinkkejä ja valmiita linkkejä hyväksi havaitsemaansa kulttuuri- ja ennen kaikkea musiikkitarjontaan. Lauri Jaakkola ilahtuu blogin kommenttien kautta syntyvästä kulttuurivuoropuhelusta. Siispä RSOn ystävät, tutustukaa, käyttäkää hyväksenne ja osallistukaa!

Lauri Jaakkolan oma musiikkiharrastus alkoi kiinnostuksesta oopperaan, ja parikymppisenä hän lainasi kirjastosta levytyksiä tutkien niitä innokkaasti. Vähän myöhemmin rinnalle nousivat sinfonia- ja kamarimusiikki. Ne hän on saanut oivallisesti yhdistetyksi RSO:n perjantain kausikortilla, jolloin konsertin jälkeen on ollut tarjolla kamarimusiikkia. ”Sitä yhdistelmää on ollut eniten ikävä. Myöhäisillan kamarimusiikkikonsertin tunnelma on aina ollut aivan erityisen hieno.”

Espoossa asuvalle Jaakkolan pariskunnalle lähialueiden luontokohteet olivat ennestään hyvin tuttuja. Korona-aikana ihmiset ovat ulkoilleet ahkerasti ja melkeinpä ruuhkiksi asti. Sen vuoksi Jaakkolat alkoivat tutkia hieman kauempana olevia alueita ja ovat löytäneet monia vielä vähän tunnettuja vaelluskohteita mm. Kirkkonummelta. Sattumoisin löytyi myös Nuuksion liepeeltä Klassarinkallio, 107 m korkea mäki komeine maisemineen. Viikonloppuretkillään Jaakkolat ovat tutustuneet läntisen Uudenmaan moniin kartanoihin. Elämyksestä kävi myös eteen tullut suojeltu rantaniitty, jolla laidunsi kyyttöjä, melkein sukupuuttoon kuolemisen kynnykseltä pelastettua itäsuomenkarjaa.

Lauri Jaakkola on jättänyt korona-ajan konsertit käymättä, mutta onneksi elävää musiikkia on tarjolla kotona vaimon soittaessa pianoa.

RSOn ystäviltä Lauri Jaakkola toivoisi mahdollisuuksien mukaan virtuaalitapaamisia, joissa klassisen musiikin ystävät voisivat vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia muustakin kuin tästä erityisen epänormaalista ajasta.

Teksti Ritva Männynoksa

Tässä vielä linkki Lauri Jaakkolan blogiin Laurinmaa (KLIK),
ja tässä linkki blogijuttuun, johon Lauri Jaakkola on kerännyt linkkejä laadukkaisiin musiikin ilmaispalveluihin: Musiikkia internetissä

Samankaltaiset artikkelit