Kevään 2019 jäsenille avoimet kenraaliharjoitukset

RSOn ystävien toimintavuosi alkaa perjantaina 11.1.2019, jolloin on kevätkauden ensimmäinen jäsenille avoin RSO:n kenraaliharjoitus. Tässä kenraalissa kapellimestarina orkesteria johtaa John Storgårds ja solistina on RSO:n oma muusikko, soolopasunisti Darren Acosta.  Tässä harjoituksessa pääset kuulemaan Joseph Haydnin sinfonian lisäksi täysin uutta Jukka Tiensuun säveltämää pasuunakonserttoa, joka saa kantaesityksensä saman illan konsertissa. Paussin jälkeen vuorossa on Béla Bartókin Konsertto orkesterille.

Kenraaliharjoitusten ja illan konsertin OHJELMA

Joseph Haydn: Sinfonia nro 96 ”Ihme”
Adagio – Allegro
Andante
Menuetto (Allegretto)
Finale (Vivace assai)

Jukka Tiensuu: Suuna, konsertto pasuunalle ja orkesterille, kantaesitys (Ylen tilaus)
Ready
Steady
Go

Béla Bartók: Konsertto orkesterille
Introduzione. Andante non troppo – Allegro vivace
Giuoco delle coppie. Allegretto scherzando
Elegia. Andante non troppo
Intermezzo interrotto. Allegretto
Finale. Pesante – Presto

Darren Acosta

Darren Acosta kasvoi New Orleansissa pasuunamusiikin ympäröimänä. Soittamisen ilon häneen istutti ensimmäinen soitonopettaja, Michael Genevay. Ammattiopintonsa Acosta suoritti New Englandin konservatoriossa Norman Bolterin johdolla. Hän jatkoi opintojaan Bostonissa mm. Scott Hartmannin ja Douglas Yeon ohjauksessa. Maisterintutkintonsa Acosta suoritti New Yorkin Juilliard -musiikkikorkeakoulussa Joseph Alessin johdolla. 1992 hän voitti NEC-konserttokilpailun Gunther Schullerin teoksella Eine Kleine Posaunenmusik. Valmistuttuaan Juilliardista Darren Acosta teki lyhyen sijaisuuden New Yorkin filharmonikoissa. Ensimmäisen vakituisen orkesterikiinnityksensä hän sai Hartfordin sinfoniaorkesterista; samaan aikaan hän soitti myös Empire Brass -vaskiyhtyeessä. Myöhemmin Acosta teki sijaisuuksia myös Bostonin sinfoniaorkesterissa ja soitti kolmetoista konserttikautta Boston Pops -orkesterissa. Hänellä on ollut vakituinen kiinnitys myös Utahin sinfoniaorkesterissa sekä Rhode Islandin filharmonikoissa.

Suomeen Darren Acosta muutti voitettuaan Suomen Kansallisoopperan varaäänenjohtajan paikan Radion sinfoniaorkesterin soolopasunistina hän on toiminut vuodesta 2011.

Tämä kuva iloisesta Darren Acostasta (hän on yleensäkin iloinen) on kesältä 2018 Kuhmon kamarimusiikkifestivaalilta, jossa hän oli soittajana ja opettajana.

Kevään muut kenraaliharjoitukset

keskiviikko 13.2. (vain RSOn ystäville)

Tugan Sohijev, kapellimestari
Amihai Grosz, alttoviulu

Johannes Brahms: Haydn-muunnelmat op. 56a
Béla Bartók: Alttoviulukonsertto
Johannes Brahms: Sinfonia nro 1 c-molli op. 68

keskiviikko 10.4.

Hannu Lintu, kapellimestari
Nicolas Altstaedt, sello

Sebastian Fagerlund: Sellokonsertto, ensiesitys Suomessa (Ylen ja Hampurin radion sinfoniaorkesterin tilaus)
Gustav Mahler: Sinfonia nro 9 D-duuri

keskiviikko 8.5.

David Zinman, kapellimestari

Gustav Mahler: Adagio sinfoniasta nro 10
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 3 Es-duuri “Eroica” op. 55

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa