Jäsenmatka Tallinnaan 9.-10.12.2017 Radion sinfoniaorkesterin vierailukonserttiin

Joulukuun 9. – 10. päivä seuraamme Radion sinfoniaorkesteria Tallinnaan, missä orkesterimme konsertoi Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Matkaohjelma

9.12. lauantai

Klo 10.45          Kokoontuminen Katajanokan terminaalissa, lippujen jako ja laivaan nousu. (HUOM! jäsenkirjeessä satama väärin, p.o. Katajanokka)
Klo 11.30          Lähtö Viking Linen XPRS -laivalla Tallinnaan. Kokoustila käytössä laivalla ja siellä nautimme salaattibuffet’n.
Klo 14.00          Saavumme Tallinnaan. Bussikuljetus hotelliin. Majoittuminen hotelliin.

HOTELLI NORDIC FORUM **** (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee vastapäätä Viru -hotellia ja 50 metrin päässä Viru-ostoskeskuksesta. Hotellissa on spa-keskus, kuntosali, sauna ja poreallas sekä ravintola ja ylimmässä on baari. Tietoa hotellista tässä (klik).

Klo 19.00          RSO:n konsertti Estonian konserttisalissa. Hotellista on kävelymatka Estonia teatteriin. 
Hannu Lintu, kapellimestari, Nina Keitel, sopraano, Tuomas Pursio, baritoni, Eesti Rahvusmeeskoor
Ohjelma
Magnus Lindberg: Uusi teos (Ylen tilaus)
Jean Sibelius: Kullervo op. 7

10.12. sunnuntai                           

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus klo 12.
Klo 12.00         Halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksullisille retkille.

Retki Kumuun, jossa teemme opastetun kierroksen. Isossa salissa on näyttely Villit saksalaiset. Brücken ja Blaue Reiterin ekspressionistit. Näyttely esittelee maailmankuulujen saksalaisten ekspressionistien mm. Kirchnerin, Noldenin, Marcin ja Kandinskyn töitä 1900-luvun alusta. Heidän taiteensa ravisteli aikansa eurooppalaista taidetta ennennäkemättömillä väreillään, emootioillaan ja ajatusmaailmallaan. Näyttely etsii villeyden jälkiä myös virolaisesta taiteesta.
Ensimmäistä kertaa lähes 100-vuotisessa historiassaan Viron taidemuseolla on rakennus, joka vastaa sen tarpeita. Museon suunnittelemiseksi järjestetyn kansainvälisen arkkitehtikilpailun (1993–1994) voitti suomalainen arkkitehti Pekka Vapaavuori. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 2002. Taidemuseo Kumu avattiin yleisölle helmikuussa 2006. Viron taidemuseon päärakennuksella on monta roolia. Siihen sisältyvät museon kokoelmat, entisöintikeskus sekä taidemuseo Kumu, jossa perus- ja vaihtuvat näyttelyt, nykytaiteen galleria, auditorion ohjelmisto sekä pedagoginen toiminta ovat kaikki yhtä tärkeällä sijalla.
Retken hinta on 26,-/hlö min 20 lähtijää.

TAI

Retki Lennusadamaan eli lentosatamaan. Lentosatama on Tallinnassa keväällä 2012 avattu merimuseo, joka sijaitsee alkujaan vesitasohalliksi 1916 – 1917 tehdyssä rakennuksessa Pietari Suuren merilinnoitusvyöhykkeellä. Museon päänähtävyys on Viron valtion Englannista tilaama vuonna 1936 valmistunut sukellusvene Lembit, joka on entistetty 1930 –luvun asuun. Museossa esitellään modernilla visuaalisella kielellä vanhan merenkulkumaan Viron historiaa.  Lennusadamassa on MAYDAY MAYDAY MAYDAY -erikoisnäyttely.
Opastetun kierroksen jälkeen jää vielä omaa aikaa tutustua museoon.
Retken hinta on 26,-/hlö min 20 lähtijää.

Retki päättyy Tallinnan satamaan.
Klo 15.45    Satamassa laivalippujen jako ja laivaan nousu.
Klo 16.30    Viking Linen XPRS-laiva kohti Helsinkiä. Laivalla käytössä kokoustila.
Laivalla on mahdollisuus ruokailla seisovassa pöydässä. Hinta 26,-/henkilö etukäteen ostettuna.
Klo 19.00    Laiva saapuu Helsinkiin.

Jäsenmatkan hinta on 235€. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 80 euroa.

Hintaan sisältyy:

  • bussikuljetukset ohjelman mukaan
  • laivamatkat kansipaikoin
  • salaattibuffet menomatkalla
  • kokoustila menomatkalla
  • kokoustila paluumatkalla
  • kokoustilatarjoilut kahvi/tee, hedelmiä
  • yhden yön majoitus mainitussa hotellissa standard-huoneissa
  • aamiainen hotellissa
  • arvonlisävero
  • konserttilippu

Matkalla tarvitaan passi tai virallinen henkilötodistus. Ilmoittautuminen matkalle 7.10.2017 mennessä RSOn ystävät ry:n kautta. Matka on tarkoitettu vain RSOn ystävät ry:n jäsenille. Ilmoittautumislinkki lähetetään jäsenkirjeessä.

Tallinnan jäsenmatkan järjestelyistä vastaa matkatoimisto Resviaria (puh. 0440 477070, www.resviaria.com). Siellä yhteyshenkilömme on Minna Jousranta (minna.jousranta@resviaria.com)

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa