Kerätään yhdessä ystäväyhdistykselle nimikkopilli Musiikkitalon konserttiurkuihin!

Musiikkitalo on vihdoin saamassa isot urut konserttisaliin, ja RSOn ystävät ry on mukana Urut soimaan -lahjoituskampanjassa. Ystäväyhdistyksen jäsenet haastetaan yhdessä hankkimaan ystäväyhditykselle oma nimikkopilli Musiikkitaloon tulevista uruista. 

Musiikkitalon konserttisalissa on paikka uruille, mutta rakennusvaiheessa niihin eivät rahat riittäneet, ja tähän asti konserttisalissa on käytetty sähköurkuja. Sähköinen soitin muuttaa musiikin sointia merkittävästi, ja hyvien konserttisaliurkujen puuttuminen onkin rajoittanut merkittävien konserttiteosten esittämistä Musiikkitalossa.

Nyt konserttiurut saadaan, kiitos säveltäjä Kaija Saariahon miljoonan euron lahjoituksen sekä mm. Jane ja Aatos Erkon säätiön (500.000 €), Svenska litteratursällskapet i Finland/Fredrik Paciuksen muistorahaston (500.000 €), Jenny ja Antti Wihurin rahaston (300.000 €), Suomen Kulttuurirahaston (300.000 €), Svenska kulturfondenin (100.000 €), Pro Musica Säätiön (26.000 €) lahjoitusten. Musiikkitalon päätoimijoiden rahoituspäätöksiä vielä odotetaan.

Näiden lahjoitusten lisäksi Musiikkitalon säätiö on järjestänyt lahjoituskampanjan Urut soimaan (urutsoimaan.fi). Sen tavoitteena on kerätä 200 000 euroa, jotka käytetään Musiikkitalon urkuohjelmiston tuottamiseen ja urkumusiikin ympärille keskittyviin tapahtumiin. Jäsenaloitteen innostamana RSOn ystävien hallitus on kokouksessaan päättänyt osallistua Urut soimaan -kampanjaan. Yhdistyksen omille jäsenilleen suuntaama keräys käynnistyi  1.2.2018 jäsenille lähetyllä jäsenkirjeellä.

Tavoitteena on hankkia tulevista uruista ystäväyhdistykselle oma nimikkopilli, Suuri principal, jota varten kerätään 5000€:n summa. Yhdistyksen varoista keräyspottiin siirretään 1000€ ja loppuosaa kartuttamaan hallitus haastaa kaikki yhdistyksen jäsenet mukaan keräykseen. Rahat kerätään ensin ystäväyhdistyksen tilille, ja kun koko summa on kerättynä, varat siirretään Urut soimaan –keräystilille. Jäsenet voivat lahjoittaa haluamansa suuruisen summan RSON ystävät ry:n tilille FI47 1237 3000 1622 29.  Viitenumero on10333, ja se kertoo, että rahasumma on tarkoitettu urkukeräykseen.

RSOn ystäväyhdistyksellä on tällä hetkellä 689 jäsentä, joten jos jokainen lahjoittaa keräykseen vähintään 6€, tavoite saavutetaan.

Suuri principal -pilli on urkujen soinnin ydin, alkuperäinen urkuääni, joka ei jäljittele muita soittimia. Ryhmässä on matalia ja korkeita äänikertoja, pillit ovat avoimia ja lieriömäisiä. Yhden tällaisen pillin RSOn ystäväyhdistys nimikoi keräysvaroilla itselleen.

Lisätietoja sekä keräyksestä että uruista on Urut soimaan -keräyksen nettisivuilla (klik).

 

 

Vastaa