Tällä sivulla julkaistaan RSOn ystävien blogikirjoituksia.
Tervetuloa yhdistyksen jäsenet kirjoittamaan musiikista, konserttiarvosteluja tai konserttielämyksistä, musiikin merkityksestä elämässänne … Jos olet valmis kirjoittamaan kerran tai useammin, lähetä tieto ystäväyhdistyksen sähköpostiin rso.ystavat@gmail.com, niin saat ohjeet, miten toimia.
Miten radio-orkesteri/RSO soi ”silloin ennen”?
Kun tutustuu RSOn historian värikkäisiin vaiheisiin, herää kiinnostus kuulla miltä aikanaan nykyistä huomattavasti pienempi orkesteri mahtoi…
RSO ja televisio
Nykyään kaikki RSOn keskiviikon ja perjantain kausikonsertit televisioidaan, mutta orkesterin televisiohistoria on varsin vaiherikas ja monipuolinen….
Kaija Saariaho, Universumin kaiut elokuvassa ja musiikissa
RSOn ystävien erikoisnäytös Riitta Raskin dokumentista Universumin kaiut aloitti uuden toimintakautemme hienolla tavalla elokuun 28. päivänä….
RSO ja Brucknerin sinfoniat
Perjantaisarjan viimeisimmässä konsertissa 21.4.2023 saimme kuulla Tugan Sohijevin johtaman Anton Brucknerin kahdeksannen sinfonian – puolitoistatuntisen sävelten muodostaman “katedraalin”. Bruckner ei löytänyt tietään RSOn ohjelmistoon kovinkaan nopeasti.
RSO 95 vuotta – kaikkea tapahtuu
Kuka onkaan kaikkien aikojen nuorin ja kuka vanhin RSO:ta johtanut kapellimestari? Ja mitä kaikkea erikoista on radio-orkesterin historian aikana tapahtunut. Tässä artikkelissa esimerkkejä.
RSO 95 vuotta – uusi musiikki orkesterin alkuvuosikymmeninä
RSOn ohjelmistopolitiikkaan on jo pitkään kuulunut uuden musiikin esittäminen ja myös teosten tilaaminen säveltäjiltä. Historiaan mahtuu erilaisten uusinta musiikkia esittävien konserttisarjojen kehittelyä ja välillä dramaattisiakin tapauksia haastavien teosten kanssa.