Paikallistoiminta

Paikallistoiminta:

Musiikkiopistot

Vierailut.

Pohjanmaalla, josta olen kotoisin, on aktiivista musiikkielämää. (Tangomarkkinoita en sellaiseksi laske). Jeppo Ungdomsorkester, naiskuoro Sorja Seinäjoelta ja vaikka Joose Tammelin Jalasjärveltä on paikallisisia erikoisuuksia. Joosen Satu Sammosta ei ollut hyvä, mutta hänen säveltämänsä Requiem on hieno.
Lohjalla Lumo Sinfis ja paikallinen Tinos-rockyhtye pitivät loistavan konsertin itsenäisyyden kunniaksi viime vuonna. Jotain sellaista.

Tutusumismatkoja puolin ja toisin.

Ei ehdotuksia tähän.

Mahdollisesti pienimuotoinen yhteydenpito tapaamisen merkeissä esim. pääkaupunkiseudulta alueelle tehtävän musiikkimatkan yhteydessä.

Itse keskisessä Suomessa asuvana toivon tietysti RSO:n vierailumatkoja vaikkapa pienemmissä kokoonpanoissa tai joskus oskesterin soittajien vierailu-ja esittelyreissuja myös maakuntaan, mutta tämä saattaa olla hankalasti toteutettavissa!

Rohkaisua alueellisten yhdistysten organisoimiseksi ainakin suurimmille paikkakunnille jossa aktiivista musiikkielämää.

Vierailuja paikallisiin konsertteihin (Jyväskylä, Lahti).

En osaa sanoa.

Paikallista toimintaa voisi olla myös Tampereella.

Entisenä lahtelaisena: Lahti hieno juttu – siellä on vireä ystäväyhdistyskin. Jossa olin mukanakin.

Ihan hyvä asia sinänsä mutta itselleni ei juuri tuo hyötyä.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolisille jonkinlainen mahdollisuus saada lyhyellä varotusajalla konserttilippuja kun tulevat pääkaupunkiin.
Muusikkotapaamisia pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Tampereen seutu kannattaa varmaan hödyntää.

Yhteistyö paikallisen orkesterin kanssai

Ehkäpä yhteinen tapaaminen ?

En osaa sanoa; kyseisillä paikkakunnilla varmaan tiedetään paremmin, mikä toimii.

Maakuntaorkestereista kiinnostavimmat ovat Lapin kamariorkesteri sekä Keski-Pohjanmaan orkesteri. Kumpaakaan en ole koskaan päässyt kuulemaan heidän kotisalissaan. Kummankin toimintaa haluaisin jotenkin tukea; molemmat taitavat olla aika puristuksessa rahoituksen suhteen. Mitä se käytännössä olisi, mitä yhdistyksen kautta voisi tehdä, en osaa sanoa.

Turun seudulta löytynee sopivia yhteistyökumppaneita.

Kaikki yhteistyö on hyväksi – mitä lähempänä sen enemmän mahdollisuuksia on osallistua! Ja kun eläkeläisten allakat ovat turvoksissa niin mitä aiemmin teidän tapahtumian ennakkotieto annetaan sen varmemmin allakka pysyy siitä kohden vapaana. Tilaisuutenne ovat hyviä.
Kuitenkin pieni mieleen jäänyt kohta: älkää seuraavaan vuosikokoukseenne erotelko heitä jotka eivät halua ruokailla tuuppaamalla heidät ylähyllylle vaan pankaa ravintolahenkilökunta muulla tapaa huomioimaan ketkä eivät ateriaa tarvitse ja ketkä sen haluavat nauttia.

Ihan ok

kannatettavaa toimintaa. itse kun asuu pääkaupunkiseudulla, niin sen paremmin en osaa kommentoida.

Olen ollut jäsen vasta lyhyen ajan. Toistaiseksi ei ole tähän sanottavaa.

Pääkaupunkiseutulaisena olen jatkossakin kiinnostunut esim. konsertti- ja tutustumisretkistä paikallisyhdistyspaikkakunnille (á la Jyväskylä-Säynätsalo-Muurame).
Lahti-yhteistyötä odotan innolla. Sibeliustalossa tapahtuu paljon mielenkiintoisia uusia juttuja, joihin olisi kiva päästä tutustumaan.

Olen vasta liittynyt. Periaatteessa Helsingin ulkopuolelle levittäytyminen on hienoa.

Konserttimatkoja alueille, esim. Jyväskylään.

Esim.Ystävien yhteisiä musiikkipäiviä eri paikkakunnilla,joissa esiteltäisiin säveltäjiä/sävellyksiä/tulevien konserttien ohjelmistoa

Ks allaolevaa havaintoa.

ei tarvitse rönsyillä.

vierailuja puolin ja toisin

Nurmijärvellä esim. Syksy Soi! -festivaali, jonka järjestämisessä (ja esiintymässä myös) mukana ollut RSO:nkin muusikoita (mm. Tuija Rantamäki).
Voisi jäsenille tarjota infoa ja samantyyppistä osallistumisreissua kuin esim. viime kesänä Hauhon musiikkijuhlille tehty ekskursio.
Nurmijärvellä nykyään uusi, asianmukainen konserttisalikin (monikkosali.fi). On myös vain n. puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.
Nurmijärvellä myös kulttuurikohteita, joihin tutustumisen voisi, niin haluttaessa, yhdistää konserttikäyntiin.

Vierailut muiden orkesterien konsertteihin.

Lohjalla on myös oma orkesteri ja musiikkiopisto ja orkesterin ystäväyhdistys, olen järjestänyt lohjalaisten kenraaliharjoituksen vierailuja 2:STI musiikkitaloon Suosittuja.

Esimerkiksi Turussa on perinteisiä musiikkiyhdistyksiä kuten Turun Soitannollinen Seura, Suomen Wagner-Seura – ja Turun kaupunginorkesterillakin (TFO) näyttää olevan oma ystäväyhdistys, jälkimmäisen toimintaa voisi kannustaa ja rohkaista konserttitaloasian tiimoilta..

Ok

Tiedotus facebook-sivuilla paikallistoiminnasta jäsenille. Sinne jäsenet voivat suoraan kommetoida ja tehdä aloitteita.