Toimintasuunnitelma 2018

Yhdistyksen kolmantena täytenä toimintavuonna 2018 RSOn ystävät ry jatkaa toimintaansa rakentaen monipuolisesti ja valtakunnallisesti siltaa RSO:n ja jäsenistön välille.

Jäsenistö

Aktiivisen jäsenhankinnan tuloksena yhdistyksellä oli vuoden 2018 alussa on n. 700 jäsentä. Määrä on jo huomattava, mutta kaikki uudet jäsenet ovat tervetulleita. Erityishuomiota kiinnitetään jäsenhankintaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Jäsenmatkat

Zaragozan matka 15.3.-18.3.1018

Ystävämatkalle lähtee 24 jäsentä, myös muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Matkanjärjestäjänä toimii ryhmämatkatoimisto Resviaria, Tampere.  Ohjelmassa on RSO:n Euroopan-kiertueen konsertti, jonka yhteydessä tapaamme kapellimestari Hannu Linnun ja orkesterilaisia. Lisäksi matkaan sisältyy opastettu kiertokäynti Zaragozassa ja mahdollisuus tutustua lähiseudun nähtävyyksiin.

-Yhdistys suunnittelee päivämatkaa keskiviikkona 4.7.2018 Hauhon Musiikkijuhlille, jonka pääorganisoijat ja esiintyjät ovat RSO:n muusikoita.

-Syksyn jäsenmatkan mahdollinen kohde on Hampuri, jossa tutustuttaisiin NDR Elbphilharmonie Orchesteriin ja uuteen konserttitaloon.

Avoimet kenraaliharjoitukset

Vuonna 2018 RSO:n konserttien jäsenistölle avoimet kenraaliharjoitukset jatkuvat jo tutuksi tulleella mallilla. Tilaisuudet ovat suosittuja, joten yhdistyksen hallitus selvittää mahdollisuuksia järjestää vuosittain ylimääräinen avoin kenraaliharjoitus vain ystäväyhdistyksen jäsenille.

Kenraaliharjoitusten yhteyteen kehitellään lisäohjelmaa, kuten nuotiston esittelyä (16.2.218), muusikoitten tapaamisia, tms.

Jäsenedut

RSO tarjoaa ystäväyhdistyksen jäsenille aika ajoin alennuksia konsertteihin, esim. ystävänpäivän 2018 kunniaksi kaksi lippua yhden hinnalla kevään kolmeen konserttiin, joissa RSO:n solistina on orkesterin oma muusikko, ja RSO:n kamarimusiikkifestivaalille Aurinko nousee idästä 13.4-15.4.2018 jäsenet saavat 20% alennuksen kaikista festivaalin lipuista.

Pysyvänä alennuksena jäsenet voivat ostaa lipun RSO:n sunnuntai-iltapäivien kamarimusiikkikonsertteihin harjoitussali Paavossa 5€:n hintaan.

Fuga-musiikkiliikkeen Musiikkitalon myymälästä jäsenet saavat 10%:n alennuksen.

Yhdistyksen kausittain vaihtuva jäsenkortti oikeuttaa jäsenetuisuuksiin ja mm. kenraaliharjoituksiin pääsyyn. Jäsenet saavat syksyllä 2018 uuden, seuraavan kauden (syksy 2018- kevät 2019) jäsenkortin.

Jäsentilaisuudet

Keväällä yhdistyksen vuosikokous toimii samalla jäseniltana. Syksylle suunnitellaan ohjelmallista jäseniltaa.

Joulukuussa 2017 yhdistys järjesti yhdessä Siltala-kustannuksen kanssa kirjallisen tilaisuuden. Sen saaman suosion perusteella vuonna 2018 järjestetään mahdollisesti samantyyppisiä eri kulttuurin aloja yhdistäviä tilaisuuksia lisää.

Valtakunnallisen toiminnan edistäminen

Jyväskylän paikallissolu jatkaa toimintansa.  Yhteistyö paikallisen orkesterin ja sen ystävien kanssa on toimivaa. Paikallissolu toteutti Jyväskylässä Kirjallisen illan 8.2.2018 yhteistyössä Siltala- ja Atena -kustannusten kanssa. Tilaisuudessa esiintyivät tietokirjailija, FT Jussi Jäppinen ja jyväskyläläislähtöinen runoilija Harry Salmenniemi. Tilaisuudessa sali oli täynnä ja esiintyjät ja kuulijat olivat tyytyväisiä.

Uusia paikallissoluja pyritään synnyttämään ja samalla virittämään yhteistyötä alueellisten musiikkitoimijoiden ja sinfoniaorkestereiden ystäväyhdistysten kanssa. Painopiste on niissä paikkakunnissa, joihin RSO:n kotimaan kiertueet suuntautuvat.

Ystäväkoulu- ja kummimuusikkoprojekti

Yhdistyksen sääntöjen mukaan RSOn ystävät ry:n tarkoituksena on tukea valtakunnallisesti musiikkia harrastavien lasten ja nuorten mahdollisuutta päästä henkilökohtaisesti tutustumaan RSO:n konsertteihin ja orkesterin toimintaan. Ystäväyhdistyksen ystäväkoulu- ja kummimuusikkoprojekti käynnistyi syksyllä 2015. Yhdistyksen ystäväkouluja ovat Suomussalmen Ruukinkankaan koulu, jonka kummimuusikko on viulisti Maria Puusaari, Vantaan Mikkolan koulun sinfoniaorkesteriluokka/viulisti Helmi Horttana sekä Sibelius-lukio /alttoviulisti Camilla Vilkman. Ystäväkoulutoimintaa laajennetaan harkitusti sopivan koulun ja tilaisuuden löytyessä.

Ystäväyhdistys tarjoaa tukeaan RSO:lle Suomen kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa, jossa RSO on mukana. RSO:n ensimmäiset hankkeeseen kuuluvat konsertit toteutuvat huhtikuussa 2018.

Yhteistyö RSO:n kanssa

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia siltana RSO:n, sen muusikoiden ja toimihenkilöiden ja konserttiyleisön sekä konsertteja kotona kuuntelevien ja katselevien välillä.

Yhdistyksen hallitus jatkaa säännöllisiä tapaamisia muusikoita edustavan orkesterin valtuuskunnan ja RSO:n toimiston kanssa. Ystäväyhdistys pyrkii informoimaan jäseniään konserteista ja tapahtumista, joissa RSO:n muusikot esiintyvät RSO:n konserttien ulkopuolella.

Vapaamuotoinen muusikkotapaaminen järjestetään keväällä ja syksyllä konsertin yhteydessä RSO:n oman muusikon ollessa solistina.  Kevään muusikkotapaaminen toteutuu torstaina 19.4.2018 konsertin jälkeen Musiikkitalon päälämpiössä.

Tiedottaminen

Yhdistys pitää yhteyttä jäseniin pääasiassa sähköpostitse lähettämällä jäsenkirjeitä ja informaatiota eri tapahtumista. Jäsenkirjeet lähetetään tarvittaessa myös postitse. Tärkeitä tiedotuskanavia ovat jäsenkirjeiden lisäksi yhdistyksen Facebook-sivut (RSOn ystävät ry) ja kotisivut (rsonystavat.fi). Myös jäsenet lähestyvät yhdistystä lähettämällä sähköpostia yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen. RSO:n kuukausittain sähköisesti lähetettävässä uutiskirjeessä julkaistaan myös ystäväyhdistyksen kuulumisia.