Vielä ystäväyhdistyksen matkalaisten terveisiä tämän viikon Viipurin matkasta 14.-15.2. Johanna Varjosen kirjaamana:
RSOn konsertit Viipurissa kiinnostivat viipurilaisia, mutta myös suomalaisia oli paikalla runsaasti. Kamarimusiikkikonsertti Alvar Aallon suunnittelemassa kirjastossa oli niin täynnä, etteivät kaikki mahtuneet istumaan. Jouko Laivuoren ja Jari Valon konsertin ohjelmassa oli Rautavaaran Ikonit, op.6 ja Kuulan Eteläpohjalaisia kansanlauluja ja tansseja, ylimääräisenä vielä Sibeliuksen Kuusi, op.75.
Aallon kirjaston kauneudesta olimme kaikki kuulleet, mutta odotukset ylittyivät. Kirjasto on kerrassaan upea niin arkkitehtuuriltaan kuin sijainniltaan keskellä puistoa.
Tiistai-illan konsertti oli niin ikään loppuunmyyty. Oppaamme pahoitteli, ettei konsertille ollut varattu suurempaa salia. Kaunis kartongille painettu ohjelmaesite oli sikäli mielenkiintoinen, että siitä puuttui ensimmäinen numero, Pingoudin sonetit, ja Raition ja Beethovenin kappaleista puutuivat osien nimet. Ehkä tämä on paikallinen tapa, kuten myös että kuulijat taputtivat jokaisen osan jälkeen. Hienotunnelmainen konsertti joka tapauksessa.

Lue juttu Facebookissa »