RSOn Ystävät ystävineen Mikkelissä 20.12.2016. Tässä terveiset puheenjohtaja Eijalta:

Kaikkiaan 36 RSOn ystävää oli kuuntelemassa RSOn kotimaan kiertueen viimeistä konserttia loppuunmyydyssä Mikaelisalissa Mikkelissä. Tulimme sinne bussilla Jyväskylästä.
Teosesittelyssä Hannu Lintu, Tuula Sarotie, Pekka Kuusisto ja Maria Puusaari olivat kiertueen väsyttäminä hilpeällä tuulella. He antoivat meille hyviä neuvoja mitä seurata konsertin aikana: muusikoiden ilmeitä, kahdenvälisiä katseita, hymyjä, ja niitä riittikin.
Tuula Sarotie myös kertoi, että kun viulukonsertossa jousisoittajia on x + Pekka on Dvoracissakin jousisoittajia x + 1. Sillä, ihan totta, Pekka Kuusisto oli mukana tuossa sinfoniassa kakksoviuluissa! Varmaan mielenkiintoinen kokemus hänelle!

Hannu Lintu mainitsi kerran, että hänen paikkansa, kapellimestarin koroke, on konserttisalin paras paikka. Mikkelin konsertissa pääsin lähelle tätä, sillä istuin kapellimestarin – ja orkesterin – jalkojen juuressa. Ja täytyy myöntää, että vaikka pääni oli selkeästi Hannu Linnun päätä alempana tällä istumapaikalla musiikki ympäröi minut satumaisella tavalla, kaikkialta. Huikeaa! Tätä lähemmäksi ‘parasta paikkaa’ en varmaankaan koskaan pääse.

Konserttimatka toteutui yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian kanssa. Jatkossa yhteistyötä jatketaan ja verkkoja viritellään laajemmaltikin. Kuvassa kanssani vasemmalta Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti Nikke Isomöttönen, Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila ja viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola.


Lue juttu Facebookissa »