RSOn Ystävät yhdistyksen ensimmäinen Ystäväkoululuokka ja ihka ensimmäinen Kummimuusikko Maria Puusaari tutustuivat tänään 14.3.2016, kun Maria soittomatkallaan poikkesi Suomussalmen Ruukinkankaan koulussa ja sen 4ABC luokassa. Hiihtolomalta juuri palanneille lapsille Maria kertoi itsestään, soittamisestaan, soittimestaan ja RSOsta. Hän tutustutti lapsia YLEn Orkesterikoneen avulla sinfoniaorkesterin rakenteeseen ja ääneen, jututti lapsia soittamisesta ja lempimusiikista ja kertoi, että muusikkonakin voi ansaita leipänsä.
Tarkoituksena on, että Maria ja lapset pitävät yhteyttä. Joulukuussa 2016 RSO konsertoi Suomussalmella ja Ystäväkoulun kummiluokalle on luvassa jotain ekstraa!
Rson Ystävät ry kiittää Ruukinkankaan koulua, erityisesti luokan 4ABC lapsia ja opettajia, Elina Falck, Pirjo Heikkinen ja Jari Seppänen, sekä yläasteen opettaja Pekka Turpeista, joka videoi koko tunnin. Erityishalaus Marialle, joka valoisalla olemuksellaan valloitti kaikki ja soitollaan hiljensi lapset kuuntelemaan kohtuullisen vaativaa nykyteosta Kohti hiljaisuutta.
Kuvissa Kummimuusikko ja lapset vakavina ja iloisina ja Ruukinkankaan koulu.
Lue juttu Facebookissa »