Pieni joukko RSOn keskisuomalaisia ystäviä kokoontui maanantaina 5.9.2016 jo melkein perinteeksi tulleelle aamukahville Jyväskylän Nikolainkulman Wilhelmiinaan. Tällä kertaa olimme saaneet vieraaksemme Jyväskylän kaupungin kehittämispäällikkö Pirkko Melvillen. Pirkko on viulisti ja on soittanut 16 vuotiaasta alkaen Jyväskylän sinfoniaorkesterissa aluksi keikkamaisesti ja myöhemmin vakinaisena ykkösviulistina ja äänenjohtajana. Pirkko toimi myös orkesterin valtuuskunnan puheenjohtajana. Pirkon lisensiaattityö ‘Jyväskylän Sinfonia, Torvisittokunnasta kaupunginorkesteriksi’ ilmestyi vuonna 2005, ja kattaa orkesterin siihenastisen historian torvisoittokunnan perustamisesta vuonna 1878 aina nykyisen kaupunginorkesterin Jyväskylän Sinfonian perustamiseen (v. 1955) ja sen toimintaan vuoteen 2005 asti.
Kirja sisältää kaupunginorkesterin kaikki konserttiohjelmat ja kaikkien orkesterissa työskennelleiden tiedot.
Mielenkiintoisen keskustelun loppuvaheessa mietimme eri yhteistyömuotoja klassisen musiikin rakkauden edistämiseksi yli orkesteri- ja paikkakuntarajojen.
Oli mitä miellyttävin aamuhetki! Päätimme kokoontua seuraavan kerran samassa paikassa perjantaina 7.10.2016, ellei toisin ilmoiteta. Seuraa Kotisivujen Ajankohtaista palstaa!
Lue juttu Facebookissa »