Mitä tekee RSO:n muusikko kesällä? Esimerkiksi soittaa Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla. RSO:n ykkösviulisti Siljamari Heikinheimolle tämä kesä on kahdeksas vuosi Kuhmossa taiteilijana. Musiikkileirille hän osallistui jo 14-vuotiaana ja kahdeksan vuotta sitten hänet valittiin koesoiton perusteella Kuhmon nuoret muusikot -ohjelmaan. “Ihan parasta oppia. Vladi (Kuhmon taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn) antoi nuorelle soittajalle vaativia tehtäviä, joiden mukana myös kasvoi”, Siljamari muistelee ensimmäisiä taiteilijavuosiaan Kuhmossa.
“Parasta aikaa vuodesta on täällä soittaminen”, on Siljamarin ajatus, vaikka lomaa festivaaliaika ei muusikolle ole. Siljamarin Kuhmo-viikkoon mahtuu yhdeksän konserttia ja niiden harjoitukset. “On kivakin tehdä paljon ja näiden muusikkokavereiden kanssa soittaminen on todella inspiroivaa.”
Kuhmon jälkeen Siljamarin kesään kuuluu vielä Uudenkaupungin Crusell-viikko, jossa hän esiintyy Jousia Ensemblessa, ja Mäntän musiikkijuhlat. Siellä saa ensiesityksen Siljamarin ja Salla Karakorven lastenkonsertti, jossa seikkailevat Molli-kissa ja Duuri-hiiri. “Ihanaa soittaa lapsille. He ovat niin ennakkoluulottomia.”Lue juttu Facebookissa »